27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Vakantie Zonnebloem Leudal in Neuerburg

Prachtige omgeving
LEUDAL - Hoewel de Zonnebloem activiteiten tegenwoordig zeer divers en vooral ook kleinschalig zijn, blijft de traditionele vakantieweek toch altijd zeer hoog op het verlanglijstje van de deelnemers ( gasten) staan. Dit jaar ging de reis naar hotel Euvea in Neuerburg in de Eifel.
Dit hotel is het resultaat van een grensoverschrijdend samenwerkingsproject, dat gestart is in 1991 ( euvea is de afkorting van Europese Vereniging voor mensen met een handicap uit de Eifel, de Ardennen en aangrenzende regionen). In 1999 werd met de bouw van het hotel begonnen en het werd in april 2001 geopend.
Op 17 mei vertrokken 22 gasten en 22 vrijwilligers vanaf de Oude Smidse in Baexem richting Neuerburg. Aangekomen na een lange busreis kon men meteen ‘aanvallen’ op een uitgebreide lunch. Daarna was het koffers uitpakken en het hotel en de omgeving verkennen. Alles zat mee, mooi weer, een mooie omgeving, een mooie locatie en bovenal vriendelijk personeel, waaronder ook mensen met een verstandelijke beperking. De omgeving was prachtig en leende zich uitstekend voor uitstapjes naar Trier met zijn Porta Nigra, de Pauliner kerk en, ook niet slecht, de vele terrasjes en Losheim, met zijn poppen, trein en kerststallen museum. Een hoogtepunt was ook het bezoek aan de bierbrouwerij in Bitburg, dat uiteraard werd afgesloten met een ‘proeverij’. Als je in deze omgeving bent, mag natuurlijk een busreis door het mooie Muttertal, met zijn schitterende vergezichten, niet ontbreken.
Was het overdag een succes, dat was het zeker ook ‘s avonds. Niet alleen zorgde Uli Lares voor gezellige muziek, dat zeker uitnodigde tot dansen, sjoenkelen en polonaises, maar ook lieten de vrijwilligers hun onvermoede kwaliteiten zien, in de vorm van soms mooie, soms hilarische optredens.
Ja een Zonnebloemweek zonder muzikale bingo en het memory spel bestaat niet. De week werd afgesloten met een feestelijk afscheidsdiner op donderdagavond.
Op vrijdag 23 mei waren alle gasten en vrijwilligers weer terug in Baexem en werd nog, vol van alle indrukken, nagepraat met de aanwezige afhalers. Al met al dus weer een zeer geslaagde vakantieweek. Hulde aan de vrijwilligers, de vakantiestaf en niet te vergeten het personeel van hotel Euvea.