27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Atletiek Leudal en SamenLoop voor Hoop

HEYTHUYSEN - In het weekend van 24 en 25 mei was Atletiek Leudal met vijfentwintig personen aanwezig bij de 24-uurs SamenLoop voor Hoop in Roermond om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en het nog op te richten Toon Hermanshuis in Roermond. Ze hebben samen 24 uur hardgelopen of gewandeld.
Door vooraf sponsors te benaderen en door de verkoop van kaarsenzakken werd er al een mooi bedrag bijeen gebracht. Tijdens de Penders Voetzorg Leudal Wandel 4-daagse werd op de slotdag ook nog geld opgehaald. En tijdens het weekend van de SamenLoop voor Hoop werd er gedurende de 24 uur middels verkoop van vlaai en koffi e en het houden van een tombola een fl ink bedrag voor het goede doel ‘verdiend’. Een heel mooi festijn waar vooral de strijd tegen kanker maar ook de grote samenhorigheid van de 2600 deelnemers voorop stond, samen met de survivors. De survivors zijn de mensen die aan den lijve hebben ondervonden welke impact de ziekte kanker op hun leven heeft.
De opening door de survivors, de indrukwekkende kaarsenceremonie en de slotceremonie waarin ook weer de survivors centraal stonden, waren de absolute hoogtepunten. Atletiek Leudal was erbij en genoot van de SamenLoop voor Hoop. De deelnemende leden hebben een kleine bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen kanker en het Toon Hermanshuis.
De teller na het weekend stond voor het gehele evenement op bij bijna 190.000,- euro. Dat Atletiek Leudal daar ruim 3700,euro aan bij heeft kunnen dragen, gaf een goed gevoel.