27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Museum Eynderhoof

NEDERWEERT-EIND –Zondag 8 juni staat openluchtmuseum Eynderhoof aan de Milderspaat 1 in het teken van het Draaiorgelfestival. Van speeldoos tot kistdraaier. Deze zelfbouwers tonen hun kunnen van precisie werk, geduld Barbara verricht door de heer en vakmanschap. Verder is alG. Hermans: 1e prijs 50,- euro: les in het museum in bedrijf. Meer dan veertig vrijwillige amprijs 15,- euro: 2262; 4e tot en bachtslieden laten hun kunnen zien en maken een praatje met de bezoekers.
Maandag 9 juni, Tweede Pinksterdag, is er een pottenbakkersmanifestatie in Eynderhoof. In volgende trekking te komen de Pottenschuur Haize, een van de karakteristieke gebouwen in café-zaal Wetemans om van Eynderhoof, vindt men alles wat je met leem en klei kan maken inclusief een grote collectie keramiek.
Woensdag 11 juni staat het thema ‘Spelen in de Steentijd’ centraal in Eynderhoof. De werkgroep Archeologie zal een achttal ‘posten’ inrichten, waarlangs met een briefje een rondgang kan worden gemaakt door de steentijd. Voor de kinderen die al deze opdrachten hebben uitgevoerd wacht een mooie verrassing. In de kelder onder de herberg Lieberte Gon is een prachtige tentoonstelling ingericht met levensechte voorstellingen.
Alles begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor meer info over het museum: www.eynderhoof.nl