27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Passie concert in kerk Milsbeek

MILSBEEK
Zaterdagavond 12 april vindt om 20.00 uur in de RK kerk in Milsbeek het concert Stabat Mater van G.B. Pergolesi (1710-1736) plaats. Dit prachtige werk gaat over het verdriet van Maria,de moeder van Jezus die haar zoon ziet lijden en sterven aan het kruis op de Calvarieberg. Meestal wordt dit werk door solisten uitgevoerd.
Speciaal voor dit concert is een projektkoor samengesteld bestaande uit 10 sopranen en 9 alten.Op 12 april zingen de leden uit dit Projektkoor ook een solo of in klein ensemble. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door strijkkwartet Forster +Contrabas en als organiste geeft Ineke van der Lee haar medewerking. Het geheel staat onder leiding van Marijke Hoksbergen.
Gemeentelijk muziek Het Stabat Mater van Pergolesi neemt in de muziekgeschiedenis een prominente plaats in. Vele componisten hebben een Stabat Mater geschreven, maar het Stabat Mater van Pergolesi is nog to steeds een van de meest geliefde werken om te worden uitgevoerd. Pergolesi was pas 26 jaar en stervende toen hij dit schreef. Hij schreef, zeker voor die tijd,een modern Stabat Mater. Hij benaderde het ernooi in De Buun niet alleen vanuit religieus oogpunt, maar ook vanuit een menselijk opzicht. Dat alles fraai in de muziek uitgewerkt. Entree: Een vrijwillige bijdrage voor de kosten na afloop van het concert.