27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Kapellencaroussel in D'n Toomp

HEIJEN
Blaaskapel Die Original Maastaler uit Heijen houdt zaterdag 5 april het jaarlijkse kapellencaroussel in gemeenschapshuis D'n Toomp. Gastkapellen zijn deze avond de Drie Donken Blaaskapel uit Den Dungen en de Waalkantmuzikanten uit Winssen.
De Drie Donken Blaaskapel bestaat uit 16 amateurmuzikanten, aangevuld met een zangeres en twee zangers. De kapel speelt in de originele Tsjechische kleding en speelt ook in de originele Tsjechische bezetting. Al 49 jaar vertolkt de Drie Donken Blaaskapel de Tsjechische en Moravische volksmuziek en staat onder leiding van José van de Koevering.
De Waalkantmuzikanten zijn in 1992 ontstaan door een fusie tussen twee kapellen, afkomstig uit de in het Land van Maas en Waal gelegen dorpen Ewijk, Winssen en Deest. Inmiddels komen de leden wat meer verspreid van Westervoort tot Den Bosch. De kapel heeft een voorliefde voor de Böhmische muziekstijl,wat ook duidelijk in het programma te horen zal zijn. De kapel staat sinds 2011 onder leiding van Henk Vink. Blaaskapel Die Original Maastaler staat onder leiding van Peter Roesgen en zal het programma openen. Aanvang 19.30 uur en de entree is gratis.