27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Boxmeerse scholier in halve finale Public Speaking competitie

BOXMEER
Wout van Hulst, leerling van het Elzendaalcollege in Boxmeer, zal op zaterdag 5 april zijn krachten meten met 15 andere deelnemers in de halve finale van de GNE Public Speaking Competition 2014. Deze prestigieuze wedstrijd voor bovenbouwleerlingen zoekt de beste sprekers in het Engels. Van de 16 deelnemers in de halve finale mogen 8 kandidaten door naar de Nationale Finale.
De halve finale vindt 's ochtends plaats op zaterdag 5 april bij het Amsterdam University College. Daarna strijden 's middags 8 finalisten in de Nationale Finale. De prijs voor de winnaar van de titel 'Best Public Speaker 2014' is deelname aan de International Final van de English-SpeLege flessenactie Or aking Union in Londen. De kandidaat is dan de exclusieve vertegenwoordiger van Nederland in deze wedstrijd.
De GNE Public Speaking Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE), een landelijke vereniging die mensen met interesse voor Engelssprekende landen en cultuur samenbrengt. Het doel van de competitie is om de belangstelling en vaardigheden van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Dat dit doel bereikt wordt, blijkt uit het grote aantal deelnemers. De vaardigheden komen goed van pas in hun verdere leven.
De halve finale op 5 april bij het Amsterdam University College begint om 10.30 uur en is vrij toegankelijk. Voor verdere informatie, zie www.gneawards.nl.
anjecomité Milsbeek