27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Bijzondere duo-expositie in Museum Het Petershuis

GENNEP
Van zondag 30 maart tot en met zondag 4 mei exposeren Nicky Dijkstra en Erik Zwaga gezamenlijk onder de titel 'De kunst van het kijken' in Museum Het Petershuis in Gennep.
Nicky Dijkstra toont bronzen beelden van uiteenlopend formaat. De beelden zijn weergaves van haar waarneming van mensen en dieren in haar directe leefomgeving. Zwaga toont stillevens, geschilderd in technieken die de 'oude' meesters ten tijde van de Romantische school gebruikten.
Nicky Dijkstra-de Wolf (1956) is klinisch psycholoog en kunstenares. Ze woont en werkt in het Gelderse Brummen,bij Zutphen.Vanaf 2001 legt ze zich toe op het maken van bronzen beelden. Het meest kenmerkende aan haar werk is, dat zij de suggestie van een beweging in haar onderwerp probeert te 'vanAH-filmf gen', waardoor de toeschouwer zich tegelijkertijd ook van 'het volgende moment' bewust wordt. De beelden worden opgebouwd uit was of uit klei en worden, na van een mal te zijn voorzien, volgens de verloren was methode ('a cire perdue') gegoten.
Erik Zwaga is geboren in Ulft in 1960 en als autodidact estival bij 4E in 1980 begonnen met schilderen in de stijl van de Romantische school. Koekoek en Schelfhout waren zijn grote voorbeelden en zijn inspiratiebron. Erik schildert voornamelijk stillevens in olieverf, waarbij gebruik is gemaakt van schildertechnieken van de oude Hollandse meesters.Rust en stilte zijn de vents sleutelwoorden als het gaat om de sfeer in zijn werk. Zijn atelier staat in Klein Amsterdam, een buurtschap dat onderdeel is van de gemeente Voorst.
De expositie van Nicky Dijkstra en Erik Zwaga in Mu seum het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep is iedere woensdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur geopend. Op eerste Paasdag is het museum gesloten, op tweede Paasdag geopend.Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.