27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

Vitesse boekt in Boxmeer belangrijke overwinning

GENNEP
Vitesse boekte in Boxmeer een zwaarbevochten en belangrijke 0-1 overwinning op Olympia '18. De Gennepenaren moesten alles geven om de punten mee naar huis te nemen.
Vitesse begon goed en in de 8e minuut ging Safa Kizir goed door maar doelman Görts van Olympia kon met de voet redding brengen. In de 20e minuut was het doelman Lex Wever van Vitesse die met de voet redding bracht op een vrije trap van Olympia. Op slag van rust ging Rob Janssen diep. Hij speelde af op Freek Nillessen. Diens voorzet werd door Jordy Wijnhoven net naast het A Boxmeerse doel getikt. In de tweede helft probeerden beide ploegen de beslissing te forceren. Het was niet allemaal goed wat de spelers lieten zien, maar de spanning vergoedde veel. In de 70e minuut ging Bjorn Hendriks goed door aan de rechterkant. Hij drong het strafschop gebied van Olympia binnen en passte richting Coen Verheijen. De Gennepse invaller bedacht zich geen seconde en schoot de belangrijke 0-1 tegen de touwen.
Vier minuten later leek Olympia weer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd wegend buitenspel afgekeurd. Olympia bleef aandringen en Vitesse kreeg daardoor counterkanchates delft onderspit sen. In de 76e minuut zorgde Coen Verheijen opnieuw voor onrust in de Boxmeerse verdediging. Zijn corner werd door Coen Wijnen echter net naast geschoten. In de 84e minuut wist doelman Lex Wever van Vitesse nog een afstandsschot over zijn doel te tikken. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van der Laan werd door Vitesse met gejuich begroet. De Gennepenaren konden drie belangrijke punten aan hun conto toevoegen en hoeven niet meer angstig naar beneden te kijken. Zondag ontvangt Vitesse Milheezer Boys dat twee weken geleden verraste door het hoog geklasseerde Volkel te verslaan.