27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Achates delft onderspit in matige partij

OTTERSUM
In een matige partij met slecht combinatiespel van beide kanten heeft Achates het inhaalduel in Geffen het onderspit gedolven. Nooit Gedacht kon deze middag bij winst de koppositie overnemen van Margriet uit Oss. Al in de eerste minuut kreeg Achates een vrije trap tegen. De bal werd hoog in de zestien gespeeld en Pim Volkert maakte bij het willen wegkoppen hands. Een gele kaart en een strafschop waren het gevolg.Frank van Herpen was trefzeker en de 1-0 was een domper voor de mannen van Rob Ernst.
Vooral Nooit Gedacht hanteerde achterin steeds de lange bal en voorin loerde de fysiek sterke tegenstander op hun kansen. Kort op de man gaven ze de Achates middenvelders weinig mogelijkheden voor de opbouw van hun spel.Toch komt Achates in de 9e minuut langszij als de kleinste man op het veld, Taleb Sarkouk,op een voorzet van Thom Francissen attent de 1-1 binnenkopt. Voor Nooit Gedacht raakt in de 43e minuut Michael van den Heuvel met een harde volley de buitenkant van de staander tot opluchting van keeper Hein de Jager.
Na rust hopen beide ploegen snel een doorbraak te kunnen forceren, maar hoekschoppen in de 50e en 51e minuut aan beide zijden blijven zonder resultaat. Thom Francissen schiet net binnen het uur uit de schaarse kansjes langs de verkeerde kant van de paal.
In de 60e minuut wordt de spits van Nooit Gedacht net buiten de 16 meter onreglementair afgestopt. In de vrije trap van aanvoerder Michael van den Heuvel zit zoveel gif dat keeper Hein de Jager de bal als een kanonskogel over zich heen ziet vliegen. De 2-1 is verdiend.
Achates komt in de 62e minuut goed weg als spits Wouter Bijveld net naast kopt.Een aanvaller van Nooit Gedacht kruist in de 68e minuut in het strafschopgebied slim voor een Achates verdediger en het uitgelokte contact leidt tot de tweede strafschop. De executeur is wederom Michael van den Heuvel en hij laat ook nu de Ottersumse keeper met de 31 kansloos. Volgende week moet Achates uit naar Avanti in Schijndel. Hopelijk kan Achates tegen deze voetballende ploeg meer potten breken, want deze positie op de ranglijst leidt tot degradatie. Paaszaterdag kan de derby tegen Stormvogels wel eens beslissend zijn wie er rechtstreeks degradeert.