27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Flamingo's in uurtje klaar met Krekkers

GENNEP
Uurtje, eitje. Dat was de conclusie na de afloop van de wedstrijd Flamingo's - Krekkers. De Gennepse Roze Vogols staken betrekkelijk eenvoudig drie punten in hun zak.
In de eerste set leek het wel of Krekkers er met de gedachten niet helemaal bij was: 2511. Serverend, blokkerend en aanvallend was de Gennepse formatie superieur.De verklaring van de coach Henk-Jan Broekhuis van Krekkers was overigens wel begrijpelijk. Vlak voor de wedstrijd hadden de speelsters van Krekkers gehoord dat concurrent Dynamo Tubbergen had verloren en dat handhaving in de topdivisie dus een feit was.
Leukste punt van de set werd gemaakt door Pleun van Hout. De pas 14-jarige paserloper mocht op 24-11 gaan serveren. Haar bal kon door Krekkers niet goed worden verwerkt. Pas in de tweede set leek het even een wedstrijd te worden. Bij een stand van 149 in Genneps voordeel werd er gewisseld en dat pakte niet goed uit. Er sloop onrust in het spel van Flamingo's.Krekkers rook bloed en sloop naar 16-16 en zelfs naar het setpunt op 23-24. Flamingo's kwam gelukkig op 24-24. Bij die stand keerden spelverdeelster Rachel Feron en diagonaal Loni Wissink terug in het veld. Uitgerekend de twee die zich aan de kant hadden staan verbijten,haalden de setwinst binnen.Rachel Feron serveerde 25-24 en met aan harde knal sloeg Loni de 26-24 binnen. Krekkers was daarmee gebroken. In de derde set lieten de volleybalsters uit Mariaparochie zich als makke schapen in een stief kwartiertje naar de slachtbank leiden: 25-13. Flamingo's blijft op de vierde plaats van de topdivisie en zicht houden op de derde plek. Die moet in de laatste twee wedstrijden (uit Alterno 2 en thuis tegen de huidige nummer drie Ecare Apollo) in de wacht worden gesleept.