27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Thema Oorlog en Vrede op De Merwijck

KESSEL - In Kessel gingen ze afgelopen vrijdag even terug in de tijd. Onder grote belangstelling werd het bevrijdingsfeest van de Tweede Wereldoorlog nagespeeld.
Een colonne van oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog trok voorbij aan basisschool De Merwijck. De kinderen hadden voor deze gelegenheid vlaggen gemaakt van alle landen van de wereld. In de school hingen in de gangen grote vlaggen van de bevrijders.
De voertuigen parkeerden voor de sporthal, waarna elke groep de gelegenheid kreeg deze van dichtbij te bewonderen. Ook mochten de kinderen in de jeeps een rondje mee rijden. Op het einde van de middag werden de voertuigen op de speelplaats geparkeerd. Hier vond de afsluiting plaats door het loslaten van witte duiven, symboliserend de vrede. Verder hangen er in de school foto’s van Kessel in de Tweede Wereldoorlog. Deze activiteit stond in het teken van het WO Thema “Oorlog en vrede” waar de groepen 5 t/m 8 de komende weken gaan werken. Mede dankzij het weer werd het een echt feestje.