27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Parcours en regionale deelnemers Wielerronde Kessel bekend

Moedig lokale helden aan
KESSEL - In het weekend van 12 en 13 april vindt er in Kessel een tweedaags wielerspektakel plaats. Zaterdagavond vindt er vanaf half zes een avondcriterium plaats voor amateurs en junioren (vanaf 16 jaar). Zondag strijden jongeren in acht categorieŽn om de winst in de Newlec Jeugdronde van Kessel. Deze zondag vindt er om 12.30 uur ook een wedstrijd plaats in de topcompetitie van het aangepast wielrennen, special voor wielrenners met een visuele of lichamelijke beperking.
Uiteraard rijden er ook diverse deelnemers uit de gemeente Peel en Maas mee in de diverse categorieŽn. Zo staat Kesselnaar Edward van de Werf op zaterdag aan de start van Het Avondcriterium van Kessel, een thuiswedstrijd dus. Op zondag neemt plaatselijk favoriet Jur Ueberbach deel aan de Newlec Jeugdronde van Kessel in categorie 2, zijn zus Demi Ueberbach in categorie 3. Lieke Janssen uit Panningen en Lars Sturme uit Maasbree binden de strijd met elkaar aan in categorie 4. Teun Tielen uit Maasbree en Remco Sleutels komen uit in de wedstrijd voor nieuwelingen. Gun deze jonge talenten een onvergetelijke wielerervaring in hun eigen gemeente en kom ze aanmoedigen!
Het spannende, uitdagende parcours leidt door het historische centrum van maasdorp Kessel. De start/finish is gelegen aan de Dorpstraat in Kessel waarna de renners via de Markt de Baarloseweg op koersen. Vervolgens slaan ze af naar de Schijfweg Zuid om daar meteen linksaf de Graafschap Hendrikstraat in te duiken van waaruit ze verder rijden over de Keverbergstraat. Ter hoogte van de Baarskampstraat slaan de renners linksaf om daarna weer linksaf de finishstraat op te rijden. Reserveer 12 en 13 april dus in je agenda, neem een lekker plekje in aan het parcours en geniet van een spectaculair sportweekend.