27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Duurzame boom op Het Bouwens

PANNINGEN - Emma Beijers en Meggie Theeuwen, twee leerlingen van 5-havo van Het Bouwens, kozen dit schooljaar een bijzonder onderwerp voor hun profielwerkstuk, de duurzame boom. Het onderwerp past precies bij het speerpunt van school, duurzaamheid. Emma en Meggie vertellen zelf waarom een duurzame boom.
We hebben een boom gekozen omdat een boom leven betekent. Zonder bomen zouden wij niet kunnen leven. Bomen geven ons zuurstof, bomen reinigen de lucht en geven voedsel (bijvoorbeeld de bladeren die van de boom vallen) aan de bodem waardoor er nieuwe bomen kunnen groeien. Bomen zijn daarom heel belangrijk voor ons.
Het regenwoud was onze grote inspiratie. Iedereen weet dat het regenwoud elk jaar steeds kleiner wordt en vele dieren zonder leefomgeving zitten. Het komt zelfs voor dat verschillende diersoorten dreigen te verdwijnen. Veel bomen worden gekapt voor hout en voor papier. Papier gebruiken we elke dag. pany). Trainingsdata 7, 14, 28 Per jaar gooien we 30 kilo aan april en 5, 12 en 19 mei. Voor papier per persoon weg. Dat betekent dat Nederland per jaar 510 miljoen kilo aan papier weggooit. Wat zonde is want het meeste papier kan nog goed gebruikt worden. Met deze boom willen we mensen laten zien dat het niet veel moeite kost om bij te dragen aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan thuis. Hoe lang u onder de douche staat. Hoe vaak de lampen onnodig aan zijn. Hoe veel materiaal u gebruikt en weggooit zoals bijvoorbeeld wc-papier, keukenpapier, blaadjes van notitieblokjes of tekenpapier, verpakkingen. Uiteindelijk, duurzaamheid begint bij uzelf.