27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Dames en Heren VC Kessel kampioen

KESSEL - Zaterdag 29 maart zal lang in de geschiedenis van VC Kessel bekend blijven. Want op die dag behaalden zowel de dames als de heren van VC Kessel het kampioenschap binnen. Een mooie dubbel voor de vereniging.
De heren onder leiding van trainer/coach Mat Feijen namen snel het heft in handen in de Promotieklasse en hoefden tot heden slechts 2 nederlagen in uitwedstrijden te incasseren. was geweest. De eerste 2 Dit boven ieders verwachting nadat het team aan het eind van vorig seizoen enkele dragende spelers was kwijtgeraakt. Afgelopen zaterdag werd in de uitwedstrijd tegen de nummer eim en Eric 2, Civitas uit Venlo, het kampioenschap binnengehaald door een zwaar bevochte 1-3 zege. Het talentvolle team is daardoor niet meer te achterhalen voor de concurrentie en verzekerde zich daarmee voor promotie naar de 3de divisie, de hoogste regionale klasse. Het is decennia geleden dat VC Kessel op dit niveau actief was. De vereniging en het team kijken met vertrouwen uit naar deze uitdaging en volgend seizoen zal blijken hoe het team zich en en ons op dit niveau staande weet te houden, maar eerst nog twee wedstrijden om dit succesvolle seizoen af te sluiten. Eerst speelt het team a.s. zaterdag haar laatste thuiswedstrijd als nummer 5 Flamingo’s uit Gennep op bezoek komt, waarna op 12 april de competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd bij de nummer 4, Hajraa uit ete programma Eindhoven.
Dames VC Kessel Het eerste damesteam liet vanaf de eerste competitiedag niets aan duidelijkheid te wensen over. Wedstrijd na wedstrijd werd met duidelijke cijfers en met overmacht gewonnen. Het team van trainer/coach Nico Maessen was duidelijk het sterkste team in de 2de klasse en had afgelopen zaterdag aan 1 set genoeg om de titel binnen te halen. In Liessel, tegen runner-up Livoc Liessel, werd direct de eerste set gewonnen en daarmee was het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse een feit. Dat de wedstrijd uiteindelijk nipt met 3-2 verloren ging en daarmee afstand gedaan moest worden van de ongeslagen status deerde weinigen nog. Het doel was bereikt. Ook dit jeugdige en talentvolle damesteam zal zeker niet misstaan in de eerste klasse. VC Kessel kan met trots kijken naar de prestaties van de beide eerste teams, die bijna louter bestaan uit spelers uit Kessel en door VC Kessel zelf opgeleid zijn naar dit niveau. Op 16 mei a.s. vanaf 20.00 uur zal de teams in de eigen kantine, gelegen bij sportzaal Achter De Häöf in Kessel, een receptie aangeboden om iedereen de mogelijkheid te geven hun te feliciteren met de fraaie prestaties. Voor een uitgebreider wedstrijdverslag van de wedstrijden tussen Livoc Liessel en de Kesselse dames en Civitas en de heren van VC Kessel, zie www.vckessel.nl.