27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Trends voor de tuin

De lente is begonnen en dat laten we graag zien buiten. Want als de zon zich dadelijk weer in volle glorie vertoont dan willen we daar helemaal klaar voor zijn. De eerste nieuwe tuinplanten zijn inmiddels aangeschaft, de parasol is alvast van zolder gehaald en we oriënteren ons op nieuwe buitenmeubelen en -accessoires. Want als we buiten borrrelen of barbecuen dan doen we dat natuurlijk wel in stijl! Gelukkig zijn er prachtige buitencollecties die qua ontwerp en comfort bijna niet meer te onderscheiden zijn van binnenmeubelen. Kies jouw trend voor het nieuwe buitenseizoen: ga je voor Oosters, romantisch of tropisch?
Trend 1: Asia mania Laat je inspireren door de mysterieuze sferen uit het Verre Oosten en verander je tuin in een oase van rust en gezelligheid. De stenen schutting is zwart geschilderd waardoor het decor direct de toon zet. Gevlochten meubelen doen Aziatisch aan met hun donkergrijze kleur, hoekige vorm en ‘open structuur’ van het onderstel. Vergeet niet, zoals binnenshuis, te decoreren met accessoires om de sfeer te versterken. Denk bijvoorbeeld aan rode sierkussens en placemats, Boeddhabeelden, een buitenposter, lantaarns en diverse bloeiende planten. Azië is hot, bereid je dus voor op de Asia mania!
Rood met zwart Door een rode geranium in een strakke zwarte pot te zetten krijgt deze een oosterse uitstraling en geef je de tuin een extra kleuraccent. Kies daarnaast niet voor één maar vijf vierkante potten in verschillende hoogtes. Zet ze als verzameling bij elkaar, gevuld met hetzelfde soort gras. Deze moderne groendecoratie ‘vult’ het terras en geeft het een Aziatische sfeer. Aangenaam buiten zitten is belangrijk: dankzij de gestoffeerde kussens biedt deze zithoek optimaal comfort. De luxe van binnen willen we ook buiten ervaren!