27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Streetwise in Maasbree en Baarlo

MAASBREE / BAARLO - De afgelopen week hebben de Baarlose en Maasbrese basisschoolkinderen deelgenomen aan het educatief verkeersprogramma Streetwise.
Streetwise is een verkeersproject dat wordt verzorgd door een team specialisten van de ANWB en biedt een aantal educatieve en voor de kinderen leuke en spannende verkeersactiviteiten aan.
De allerjongsten werkten in de speelzaal aan het onderdeel Toet Toet waarbij gewenning aan het dagelijkse verkeer op een speelse manier aan bod kwam. De kinderen van de groepen 3 en 4 volgden het onderdeel Blik en Klik dat in de sporthal werd afgewerkt. Oversteken bij een zebrapad vormde naast het ritje in de ANWB (speel) auto de hoofdmoot.
De remproef in een heuse (ANWB) auto was voor de kinderen van de groepen 5 en 6 spectaculair en spannend. Hoe lang duurt het voordat een rijdende auto tot stilstand komt als die plotseling moet remmen ? De kinderen van de groepen 7 en 8 legden op de speelplaats een lastig parcours af waarbij hun rijvaardigheid met de fiets op de proef werd gesteld. Vooral het rijden met een rugzak van zon 7 kg viel best wel tegen maar was voor de toekomstige brugklassers een prima oefening.
De kinderen van de basisscholen de Violier, de Bolleberg, de Omnibus en Panta Rhei hebben door dit project op een speelse manier weer de nodige verkeerservaringen kunnen opdoen.
Streetwise wordt georganiseerd door de werkgroepen verkeersouders uit Maasbree en Baarlo met steun van de Gemeente Peel en Maas en de provinciale ROVL.