27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Laatste Wintertraining op de Berckt

BAARLO - Ruim 60 renners kwamen woensdag 26 maart af op de laatste Wintertraining op Sportpark de Berckt in Baarlo. Bijna een kwart eeuw hebben hier duizenden cyclocrossers en mountainbikers het Sportpark bezocht voor hun trainingen.
Dit maakte ook dat Baarlo de bakermat is voor de Noord Limburgse veldrijders en mountainbike sport. Voor vele amateursporters waren deze trainingsmogelijkheden een uitstekende gelegenheid om zich voor te bereiden op de wedstrijden in het weekend.
Historie In 1989 startte Bart Hanssen met de wintertrainingen voor cyclocrossers. Op hoogtij dagen waren er zelfs 70 renners present op de training. Bart Hanssen, zelf een begenadigd veldrijder in de tachtiger jaren, heeft op de Berckt wel 18 seizoenen zijn kennis en kunde overgedragen op veldrijders en mountainbikers.
Het aantal trainers is anno 2014 uitgegroeid tot een trainerstrio bestaande uit Bart Hanssen, Roy Joore (beide Baarlo) en Peter Thijssen uit Venlo.
Laatste training Op de laatste wintertraining werden een twintigtal jeugdleden van MTB Baarlo, een twintigtal wedstrijdrenners en eenzelfde aantal funklasserijders door de trainers onder handen genomen met klassieke trainingen en moderne trainingsvormen.
Na afloop van de trainingen werd Bart Hanssen in het zonnetje gezet door de deelnemers en enkele renners van het eerste uur. De in het leven geroepen Bart Hanssen Bokaal werd een prooi voor Sjoerd Vallen uit Hout-Blerick door Daan Bongers te verslaan in een MTB / Cyclocross wedstrijd.
Komende seizoen Het komende seizoen worden de wintertrainingen voortgezet op Wieleromgeving Herungerberg in Venlo. De wegrenners sluiten bijna een halve eeuw wielersport op de Berckt af de komende zomer.
Vanaf woensdag 2 april start het baanseizoen voor de recreanten en donderdag 3 april voor de wedstrijdrenners. Deze baantrainingen gaan door tot de 750 m baan op de Wieleromgeving Herungerberg is gerealiseerd. Daarna verkassen ook deze renners ook naar de Herungerberg in Venlo. Dan is het definitief gedaan met de wielersportactiviteiten op de Berckt in Baarlo.