27 maart 2014 - 18 september 2019: 92996 bladzijden, 739400 artikelen

Keuze komt onderwijskwaliteit ten goede

MAASBREE - Er is heel wat te kiezen in Maasbree. Waar we onze bloemen kopen, waar we de dagelijkse boodschappen doen en bij welke sportvereniging we actief willen zijn. Een belangrijke keuze ontbreekt nog, namelijk de schoolkeuze.
Scholen met elk een eigen identiteit en onderwijsconcept, soms zelfs op loopafstand van elkaar. In een opzicht concurreren deze scholen met elkaar, maar bovenal versterken ze elkaar omdat de scholen alert blijven op hun eigen functioneren aangezien de andere school leerlingen kan wegsnoepen. Met andere woorden, de onderwijskwaliteit wordt door de komst van een school met een ander onderwijsconcept verbeterd. Hetgeen weer ten goede komt aan het kind, ongeacht op welk van beide scholen het kind onderwijs volgt.
Een goed voorbeeld hiervan is Baarlo waar er naast de twee katholieke scholen Panta Rhei en De Bolleberg, ook nog een derde basisschool is, de openbare jenaplanbasisschool De Omnibus. Ouders kunnen kiezen welk onderwijsconcept het best past bij hun zoon/dochter. In Maasbree kan dat ook, maar dan moet er voldoende draagvlak zijn voor een openbare basisschool. Wanneer je die keuzemogelijkheid belangrijk vinden voor (toekomstige) ouders in Maasbree, maak dit dan kenbaar in de enquête openbaar onderwijs die je hebt gekregen. Praat er niet alleen over met anderen op het schoolplein, in de supermarkt of naast het sportveld, maar zet elkaar toe tot het invullen van de enquête. Helemaal los van de enquête staat of je kind(eren) naar de openbare school ‘verhuist’ of dat het op De Violier blijft. Stel je zelf vooral de vraag of je het belangrijk vind om te kunnen kiezen als het gaat om het onderwijs van je kind.
Mochten je nog vragen hebben van welke aard dan ook, neem dan gerust contact op met de initiatiefgroep voor openbaar onderwijs via Facebook (Openbaar onderwijs in de kern Maasbree), telefoon (06-52651547) of e-mail (margreet@lamourjolie. com).