27 maart 2014 - 18 september 2019: 92996 bladzijden, 739400 artikelen

Onnodig gelijkspel MVC'19

MAASBREE Voor de 4e maal op rij verspeelt MVC19 een zekere overwinning in de blessuretijd. In t Ven maakte Kevin Daemen in de 96e minuut gelijk en beroofde hij MVC19 van een zekere zege.
Er werd nog afgetrapt, maar de tijd was te kort voor de Breetse ploeg om in de daaropvolgende slotminuut aan de 1-1 nog iets te veranderen. MVC19 lijdt aan een blessuretijdsyndroom, waardoor de ploeg 8 punten verspeeld in de blessuretijd. Vier maal gelijk in plaats van vier maal winst. Dat is het verschil tussen een zekere 3e plaats en de huidige 4e plaats. De trouwe aanhang van de Maasbreese ploeg, spelers en staf, vertrokken dan ook met een kater uit t Ven.
De Breetsen domineerden in de eerste helft. Er werd goed gecombineerd. De slag op het middenveld werd gewonnen. De defensie stond zijn mannetje en de voorhoedespelers bezorgde de defensie handen vol werk. Ron van de Kerkhof had al een maal de kwaliteit van het houtwerk van het doel van de FCV-keeper troffen, toen Joris Timmermans een fraaie voorzet van Jonno Bruijnen verzilverde. Met een verdiende 1-0 voorsprong gingen de Breetsen rusten.
Domper Na de pauze lieten de Breetsen zich meeslepen met opportunistische voetbal van de gastheren. MVC19 verloor de grip op het spel. Het sportieve vechtvoetbal ligt MVC19 niet zo goed. Toch leek MVC19 de winst definitief naar zich toe te trekken, toen invaller Nick Peeters fraai scoorde. Scheidsrechter Philipsen uit Lomm keurde de treffer goed, maar na overleg met de sportief vlaggende FCV-grensrechter keurde hij de treffer van Nick toch af wegens buitenspel. FCV geloofde weer in zijn kansen, omdat MVC19 onder druk vrije trappen corners moest weggeven. De laatste corner werd MVC19 fataal, want uit die corner viel de gelijkmaker. Om een variant van Gary Linneker te gebruiken: een wedstrijd duurt negentig minuten plus blessuretijd en dan verspeelt MVC19 twee punten. Ondanks deze nieuwe domper moeten de koppies weer omhoog, want de derde plaats is nog steeds haalbaar en mogelijk zelfs nacompetitie. Zondag gaat MVC19 op bezoek bij TSC04 in Tegelen. De wedstrijd in Tegelen begint om 14.30 uur.