27 maart 2014 - 18 september 2019: 92996 bladzijden, 739400 artikelen

Kinderen Maasbree lopen speurtocht

MAASBREE - In het kader van KERNgezond Maasbree heeft op woensdagochtend ST DEV-Arcen/RKDSO A1 – 26 maart de culinaire speurtocht plaatsgevonden. De betrokkenheid van de partners, leerkrachten en ouders maakte de vijfde activiteit van KERNgezond tot een groot succes.
De kinderen van de groepen 5 van basisschool De Violier liepen in 6 groepjes de culinaire speurtocht waarbij verschillende partners werden bezocht. Voordat de speurtocht begon MVC’19 E1G – Sportclub Irene werden eerst de winnaressen van de ‘foto van de maand’ in het zonnetje gezet. Winnaressen Lieke, Ayla en Oliwia van klas 5a ontvingen een mooie voetbal en drie vrijkaartjes.
Waar wandelen op zichzelf natuurlijk al KERNgezond is, werd de culinaire speurtocht gekenmerkt door een veelvoud aan gezonde activiteiten. Tijdens de route dwars door Maasbree werd onder andere een bezoek gebracht aan Niëns ijssalon en de Jumbo Supermarkt. In de ijssalon van Niëns maakten de kinderen hun eigen KERNgezond-ijs. Ze bepaalden zelf de ingrediënten en mochten uiteraard dit ijs ook proeven. In het gemaakte KERNgezond-ijs Voor het actuele programma zitten minder suikers en is dus gezonder dan normaal ijs. In de Jumbo Supermarkt mochten de kinderen een passievrucht proeven en in de winkel op zoek gaan naar waar ze deze vrucht konden vinden. Op De Violier zelf gingen de kinderen aan de slag met hun eigen smaak middels een smaaktestje. Zo proefden ze yoghurt met daarin verschillende kleurstoffen verwerkt. De kinderen ontdekten dat de kleur van een product ook invloed heeft op hun smaak.
Tussen de activiteiten moesten de kinderen al lopend een aantal vraagstukken oplossen. Bij elk vraagstuk konden ze een letter verdienen. Uiteindelijk vormden al deze letters het woord ‘Aspergetijd’, dit omdat deze bijna weer begint en twee van de laatste drie KERNgezond-activiteiten in het teken staan van asperges. Bij de afsluiting bleek dat alle groepjes het goede antwoord hadden gevonden.
Voor de volgende en zesde activiteit van KERNgezond gaan de kinderen op 22 april deelnemen aan een sportdag waarbij zij het zullen opnemen tegen andere scholen uit de gemeente Peel en Maas. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sport-Company, info@sport-company.nl – (077) 707 41 10.