27 maart 2014 - 18 september 2019: 92996 bladzijden, 739400 artikelen

Marijke in Julius Caesar

HOENSBROEK/HEERLEN
“Beste meneer-mevrouw, mijn naam is Tim Verbeek, productie- en regieassistent bij het professionele theatergezelschap Het Zuidelijk Toneel (HZT) uit Tilburg. Komend theaterseizoen gaan we de toneelklassieker Julius Caesar van William Shakespeare maken.Deze voorstelling over vertrouwen, verraad en politiek speelt zich af in een door oorlog bedreigd Rome.Om de dreigende oorlog voel- en hoorbaar te maken gaan we werken met een groot aantal slagwerkers en trommels.”
Zo begon de mail die drumband Marijke vorig jaar oktober ontving. En nu is het bijna zover. Op dinsdag 8 april staat drumband Marijke samen met Het Zuidelijk Toneel op het podium in theater Heerlen.
De theatergroep trekt met het stuk ‘Julius Caesar’ in 2014 het land door en betrekt telkens lokale verenigingen bij de uitvoering. Voor het optreden in het Parkstadtheater Heerlen viel de keuze op drumband Marijke Hoensbroek.
“Onze leden wilden graag hun medewerking verlenen. Temeer omdat dit een unieke gelegenheid is om eens een theaterproductie 'van de andere kant' te kunnen bekijken. Hoe ziet het er backstage uit tijdens een uitvoering? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? We zullen het gaan meemaken op dinsdag 8 april. Bedoeling is dat onze drumband een aantal keren over het toneel marcheert en de ingestudeerde muziek en mise-en-scene ten uitvoer brengt. En dan zal ook blijken dat alle repetities niet voor niets waren”,laat Marijke weten.