27 maart 2014 - 18 september 2019: 92996 bladzijden, 739400 artikelen

De kiezer heeft gesproken

Hart voor Heerlen
Paul Depla Receptie
Op 19 maart kon u zich uitspreken over de toekomst van Heerlen. Velen van u hebben daar gelukkig gebruik van gemaakt. Ruim 34.000 inwoners hebben de gang naar de stembus gemaakt.Gelukkig veel meer dan was voorspeld.En meer dan 4 jaar geleden. De kiezer heeft gesproken.Er waren winnaars.Zoals de SP,OPH,HartLeers en Hoensbroeks Belang.En er waren verliezers.Zoals PvdA,SPH, CDA en VVD. en tenlotte waren er partijen als D66, GroenLinks en RPN die gelijk bleven.
De uitslag heeft er voor gezorgd dat we afscheid hebben genomen van 15 raadsleden. Raadsleden die soms al heel lang zich hebben ingezet als raadslid. Driek Portiek was zo'n raadslid, al vanaf 1971 raadslid. Eerst voor Hoensbroek. Later voor Heerlen. Ook Ger Vankan, Philly Larik en Betus Luchies hebben zich langdurig ingezet als raadslid voor Heerlen. Ze verdienen daarvoor een groot compliment.
Hun rol wordt nu overgenomen door nieuwe gezichten. Mensen die zich gaan inzetten voor de stad.Ik hoop dat zij op korte termijn bekende gezichten voor u zullen worden. En dat zij bij u draagvlak weten te organiseren voor de beslissingen die de komende tijd genomen zullen worden. Dat zullen niet altijd eenvoudige beslissingen zijn. Want de opgaven waarvoor we als gemeente staan, zijn groot. En de taken die we als gemeenten moeten uitvoeren, zullen de komende jaren toenemen. Die kunnen alleen met succes worden uitgevoerd als er een goede relatie bestaat tussen de raadsleden en bewoners, verenigingen en bedrijven.Ik ga er vanuit dat dit de komende 4 jaar zeker zal gaan lukken! Aan de inzet en betrokkenheid van de nieuwe raad van Heerlen zal het zeker niet liggen.