27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

BPG viert vijfjarig jubileum met groei

Vlak nadat de crisis in de bouw begon,hebben de leden van 4+ Bouwmaterialen B.V. in 2009 een formule opgezet voor de professionele verwerker van bouwmaterialen. Op 17 november jl.hebben de 34 leden van de BPG-formule hun vijfjarig jubileum gevierd. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst werden de ambitieuze plannen voor 2015 gepresenteerd.Ondanks de problemen in de bouw gaat het voortvarend met de BPG-formule. In 2015 staat een groei gepland van maar liefst zes nieuwe vestingen. Aan het eind van 2015 telt Nederland veertig BPG-vestigingen. Deze groei gaat in 2016 door.De marktontwikkelingen in bestaande woningbouw blijven door gebrek aan consumentenvertrouwen en overheidsbezuinigingen onder druk staan. Hoewel het dieptepunt voorbij lijkt, vallen de ontwikkelingen voor de nieuwbouw nog steeds tegen.Zware tijden voor iedereen die in de bouw werkzaam is.
De BPG-formule "Deze ontwikkelingen veroorzaken een soort oorlog binnen de keten", schetst Martijn Geurts, eigenaar van BPG Geurts van Bergen in Gennep. "Met een kwalitatief goede en herkenbare formule, waar de professionele verwerker centraal staat, hebben wij een antwoord. Wij weten dat de professionele verwerker hard moet werken en daarom weinig tijd heeft om de producten die hij nodig heeft, uit te zoeken. Door een uitgebreid assortiment van kwalitatief goede producten, en deskundig personeel helpen wij onze klanten. Door gezamenlijk in te kopen,creëren wij macht in de keten. En zo kunnen wij onze klanten tegen scherpe prijzen kwalitatief hoogstaande producten aanbieden".
Lokaal karakter De professionele verwerker wil geen grote afstanden afleggen om kwalitatief hoogstaande producten te kopen.Hij wil alles onder één dak, op één locatie. Door een zeer breed kernassortiment met lokale invullingen vanuit de regio weet onze klant dat hij voor al zijn producten snel en goed terecht kan bij een BPG-vestiging. De formule investeert veel geld en tijd in trainingen en opleidingen voor zowel de medewerkers als de verwerkers. Bij elke vestiging zijn er regelmatig workshops om de laatste ontwikkelingen op het gebied van producten en verwerking met elkaar te bespreken. BPG is dé bouwpartner voor dé professionals.
Over BPG BPG is in 2009 opgericht als verkoopformule van 4+ Bouwmaterialen B.V. Tijdens een bijeenkomst hebben de 4+ leden de handen ineengeslagen om gezamenlijk een verkoopformule te starten. In het eerste jaar hebben vier leden de transformatie naar BPG gemaakt. In de daaropvolgende jaren ging de uitrol van de BPG-formule als een sneltrein. In 2014 telt Nederland in totaal 34 BPG-vestigingen. Aan het einde van 2015 staat de teller op veertig BPG-vestigingen, Nederland kleurt oranje. Naast het uitrollen van nieuwe vestigingen heeft de formule kennis en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.