27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

St. Caeciliafeest Overasselt

Ereteken
Het was dit keer wel een heel bijzonder Caeciliafeest. Want wanneer komt het voor dat er 5 jubilarissen zijn. Drie ervan hebben zelfs de 60 jaar volgemaakt. Bovendien was er nog een 25 jarige feesteling en een die 12,5 jaar het koor heeft versterkt.
Het was nog spannend of één van de leden, die 60 jaar bij het koor is,hierbij wel aanwezig kon zijn. Tot grote vreugde was hij de zaterdag ervoor ontslagen uit het ziekenhuis.Tijdens de viering in de kerk kwam hij aan de arm van zijn echtgenote binnen en nam plaats waar hij thuis hoort: tussen de tenoren. Na de sfeervolle eucharistieviering, voorgegaan door pastor Aloys van Velthoven, vond de huldiging door hem plaats.Begonnen werd met de "mindere goden" t.w. Ben Hachmang.
Hij kreeg het ereteken opgespeld voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap als bas. Hierna was het de beurt aan Leo Grimbergen die zijn zilveren jubileum had te vieren als tenor. Vervolgens werden Antoon Theunissen,Herman Gerrits als tenoren en last but not least Jan Duighuizen als bas in het zonnetje gezet. Het was dit jaar dus een echte herenaangelegenheid. Na die dienst werd hen, op verzoek van pastor Aloys,voor het eerste in de kerk de bijbehorende eretekenen van de Nederlandse Stichting Gregorius Vereniging opgespeld en natuurlijk hoorden daar ook de oorkonden bij.De echtgenotes werden verrast met een bos bloemen. De koffie met krentenbrood daarna vond gretig aftrek bij de kerkgangers terwijl ondertussen de vijf jubilarissen de felicitaties in ontvangst namen.