27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Achilles krijgt aansluiting

Foto Rob Koppers
Achilles'29 is aan een goede serie bezig in de Jupiuler League.In de eerste wedstrijd van het dubbele programma van dit weekend werd vrijdag FC Den Bosch in eigen huis geklopt met de minimale score van 0-1.Hierdoor is de middenmoot binnen handbereik gekomen. Daarna staat de derby tegen NEC in de Goffert te wachten.Het was een matig duel in Den Bosch. Voor rust ging het van beide kanten nog wel beter, maar zowel FC Den Bosch als Achilles wisten weinig gevaar te stichten.
Met name met de eindpass hadden beide ploegen het moeilijk, waardoor de beide doelmannen weinig op de proef werd gesteld. Na een half uur onderscheidde Kees Heemskerk zich door een doorkopbal van Tim Konings na een vrije trap van Thijs Hendriks over te tikken. Aan de andere kant haalde Leon ter Wielen een prima doelpoging van Edoardo Ceria prachtig uit de kruising. Vijf minuten voor de rust sloeg Achilles alsnog toe.Lion Kaak vond Thijs Hendriks, wiens voorzet door Freek Thoone ineens werd binnengeschoten: 0-1. De papieren voor de Groesbekers leken nog gunstiger te worden, omdat vlak daarna Elvis Kabashi zijn tweede gele kaart kreeg en de Brabanders met tien man verder moesten.Echter op een of andere manier ontbeerde Achilles na de rust de kracht om de wedstrijd naar de hand te zetten.
De tien Bosschenaren vonden ondanks hun ondertal vaak de vrije man, terwijl de wit-zwarten balbezit een schaars goed werd. Gelukkig buitte de thuisclub net als voor de rust een en ander niet uit en anders was doelman Leon ter Wielen op zijn post. Diverse vrije trappen lever-
den ook niet het gewenste rendement op. In het laatste kwartier kwam Achilles er soms weer goed uit,maar kopballen van Jop van Steen en schoten van Freek Thoone konden niet tot goals worden gepromoveerd. Zo bleef het tot de slotminuten spannend, maar de punten gingen naar Groesbeek.