27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Germania geeft zege uithanden

Archieffoto Rob Koppers
Germania verspeelde thuis in de slotminuut een voorsprong tegen De Bataven. De concurrent in de degradatiestrijd in de hoofdklasse C maakte op de valreep nog gelijk: 2-2. Germania was in de beginfase van de wedstrijd de betere ploeg, maar kon dit niet omzetten in een voorsprong. Al was Derek de Bruijn op aangeven van Weskey Deenen dichtbij de 1-0. Zijn schot werkt gekeerd tot hoekschop door keeper Rob Aarntzen.Het waren echter de bezoekers uit Gendt die halverwege de eerste helft de leiding namen door een fraai afstandsschot van Roderik Luitjes. Zijn schot van 20 meter eindigde in de rechter bovenhoek.
Hij liet Bart van de Beek kansloos.In de 25e minuut moest Niek Temmink geblesseerd het veld verlaten, Idi Duraki kwam voor hem in het veld. De Bataven was tot de rust de bovenliggende partij. Germania ontsnapte in de 30e minuut aan hogere achterstand, Juul Loeffen redde net voor de lijn een inzet. In de 41e minuut bracht Bart van de Beek redding door een goede kans van de Bataven tot Hoekschop te verwerken. Hierdoor bleef de achterstand tot de rust beperkt tot 01. Na de rust kwamen de Groesbekenaren goed uit de startblokken. Meteen na de aftrap was het Alex Kwieman die goed doorkwam op rechts en zijn voorzet zag belandden op de handen van Batavenspeler Renzo van Duren. Derek de Bruijn benutte de strafschop en liet Rob Aarntzen kansloos door een schuiver in de linker benedenhoek.
Germania bleef in deze fase de betere ploeg en creeerde diverse kansen. Tot scoren kwam men niet, tot in de 72e minuut het overwicht van Germania werd beloond door een treffer van invaller Idi Duraki. Voorafgegaan door een uitstekende pass van Alex Kwieman op Wesley Deenen.
Zijn inzet werd gekeerd door De goalie van de Bataven waarna De rebound door Idi Duraki werd benut. Nadat Wesley Deenen nog een goede kans had laten liggen om de voorsprong te vergroten, moest deze kort daarna met een blessure het veld verlaten. Thijs van Gent was zijn vervanger.
Het slotoffensief van De Bataven leverde in de laatste minuut de gelijkmaker op. Doelman Bart van de Beek verloor een luchtduel metde lange Gertie Rikken, die de bal tegen de onderkant van de lat kopte. Jermo Wilsterman scoorde uit de rebound.
Germania blijft door het resultaat op de vierde plaats van onderen staan. Volgende week speelt Germania uit tegen de Rohda Raalte.