27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Verdiende overwinning DVSG

Jeroen Hendriks
DVSG speelt thuis tegen SVO op een zwaar grasveld en begint meteen met aanvallend voetbal.Dit levert echter geen echte scoringskansen op. SVO daarentegen kan in de 12e min vanaf rechts een voorzet geven.
De inzet hieruit wordt geblokt, maar spits Levi Verriet van SVO pakt de bal alsnog op en scoort de 0-1.DVSG is vaker van een achterstand terug in de wedstrijd gekomen en blijft de aanval zoeken. Vanuit een vrije trap brengt Bert Bruijsten de bal hoog voor het doel. Mitch Derksen kan de voorzet verlengen en scoort de gelijkmaker in de 25e min. De wedstrijd ligt weer open en DVSG is duidelijk terug in de wedstrijd.
De goed spelende Jeroen Hendriks kan de bal op links meenemen. Hij geeft aan de meelopende Bert Bruijsten een pass op maat en deze scoort de 2-1 voor DVSG.SVO knokt hard en kan uit een afvallende bal van een voorzet de gelijkmaker scoren. De bal wordt vanaf 25 m snoeihard, door Ralf v.d. Heuvel, laag in de hoek geschoten. Deze 2-2stand is ook de ruststand.Na rust is er gewisseld bij DVSG en komt Ward Janssen er in voor Mitch Derksen . In de 49e min krijgt SVO de bal binnen de 16 meter niet weg en kan Ward Janssen de bal intikken.DVSG staat nu weer voor met 3-2. SVO speelt fel, zet
druk op de bal,maar kan weinig kansen creŽren. Het spel bij DVSG is gehaast, en er wordt meteen de diepte gezocht. In de 66e min levert dit een uitbraak over links op. Bert Bruijsten geeft de bal op spits Ward Janssen.
Deze legt meteen breed op de meelopende Wilco Bons, die in een keer schiet. Hij verrast hiermee de keeper van SVO en scoort de 4-2 voor DVSG.Vanuit de stand gedacht zou de wedstrijd gewonnen moeten zijn. Bij SVO moet even later een speler van het veld na 2 maal geel. Drie minuten hierna krijgt DVSG een terechte penalty. Deze wordt echter gemist en dit geeft SVO weer ietwat vertrouwen. Net voor het einde van de wedstrijd maakt SVO( Stan Reijnen) nog de 4-3. Het is weer ven spannend, maar SVO is met deze jonge selectie niet meer in staat om in de laatste minuten de gelijkmaker te scoren.DVSG heeft in de 2e helft de overwinning terecht naar zich toe getrokken.Ook met een voorsprong op het scorebord kon het elftal van DVSG (nog) niet de rust opbrengen om de wedstrijd uit te spelen.Het leverde wel een spannende wedstrijd op, met veel aanvallende acties en een overwinning voor DVSG. Voor volgende week uit tegen VVLK is er in ieder geval zelfvertrouwen getankt om ook daar een goed resultaat te behalen.