27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

AGENDA

VR 2 MEI MMM Men Only Party, een nieuwe party voor homo- en biseksuele mannen. Vanaf 21.00 uur in Café Rosé, aan de Bogaardenstraat 43 in Maastricht.
VR 2, ZA 3 EN ZO 4 MEI In de Oude Harmoniezaal Heugem, aan de Heugemerstraat 76 in Maastricht, vinden de eerste drie kwalificatierondes plaats voor regio Limburg zuid van de grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vrijdag en zaterdag zaal open om 19.30 uur, zondag om 15.00 uur. Meer info:www.theclashofthecoverbands.com.
ZA 3 MEI Radio Wavings, een 'auraal' evenement dat curator Paul Devens ontwikkelde in samenwerking met Bureau Europa. Het programma brengt kunstenaars, musici en cultuurtheoretici bij elkaar rond thema's als geluid, ruimte, tijd en politiek. Interviews, lezingen en performances worden uitgevoerd in de fysieke ruimte van Bureau Europa en vervolgens nageproduceerd in de efemere intimiteit van een live radio-uitzending gedurende de nacht. Van 14.00 uur tot in de nacht. Locatie: Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9 in Maastricht.
ZA 3 MEI Vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur) 'Dansen in het Geusseltpark'. Dansen op de nieuwe en gouwe ouwe dansmuziek in de business lounge van het MVV-stadion de Geusselt. Met live optreden van Bruno Majcherek. Entree voorverkoop: 3,- euro (zie www.danseninhetpark.nl), entree kassa: 4,- euro.
ZA 3 MEI Op het Koningsplein vindt een 'alternatieve' dodenherdenking plaats. De herdenking werd verplaatst naar het Herdenkingsplein, maar de buurt (Wijckerpoort) zijn van mening dat deze op het Koningsplein thuishoort. De ceremonie en kranslegging vinden plaats vanaf 19.30 uur bij het oorlogsmonument aldaar ZA 3 MEI Fans van het Manus van Alles festival krijgen een klein voorproefje van het grote festival op 22 juni. Bij Kleintje Manus van Alles zorgt Huub Adriaens voor de Maastrichtse ambiance. De band King Taky & Afro Roots presenteert een Afrikaanse mix van, pop, funk en jazz. Op het podium wordt ook gedanst. Van exotische Bellydance tot hiphop en clipdance door Beats and Bars uit Maastricht. Alles vindt plaats in hartje Wittevrouwenveld, van 12.30 tot 17.00 uur, Voltastraat, Maastricht.Toegang gratis. Meer informatie: www.manusvanallesfestival.nl.
ZA 3 EN ZO 4 MEI Theater De Bolhoed speelt/vertelt in Natuurhistorisch Museum Maastricht de nieuwe kindervoorstelling 'Meh noe nondesju'. Verteller Rob Meurders maakte in samenwerking met de slagwerkgroep van Harmonie St. Petrus & Paulus een muzikale bewerking van het bekende verhaal van mol, die op zijn hoofd is gescheten. De voorstellinegn zijn om 14.00 en 16.00 uur (geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar). Kaarten kosten 8,- euro per stuk inclusief entree tot het museum. Reserveren kan via museum@maastricht.nl of Rob Meurders: 06-53524903 en r.meurders@planet.nl.
ZO 4 MEI In het kader van het 70-jarig bestaan van het Amerikaanse Kerkhof in Margraten besteedt Centre Céramique aandacht aan deze begraafplaats waar 8.301 Amerikaanse bevrijders van de Tweede Wereld Oorlog liggen, met een lezing en twee kleine expo's. De lezing door Mieke Kirkels vindt plaats tussen 13.15 en 15.15 uur. De toegang is gratis. Reserveren via klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.
ZO 4 MEI Vanaf 16.00 uur is de Maastrichtse band Mind the Gap te beluisteren in café De Pieter, aan de Maastrichtse Pieterstraat. Het repertoire bestaat uit americana, pop, country, folk en een aantal eigen nummers in deze genres.
ZO 4 MEI In de Herremeniezaal in Heer kan vanaf 14.00 uur worden gedanst. Dertig plussers (ook senioren) zijn van welkom. DJ William zorgt voor de muziek, de entree is gratis. Adres: Burg. Cortenstraat 7 in Heer te Maastricht.
ZO 4 MEI Studium Generale: schrijver Micha Gelber houdt vanaf 16.00 uur een lezing in de Sint Janskerk op het Vrijthof. Gelber is overlevende van de Tweede Wereldoorlog. Micha Gelber was vier jaar oud toen de Duitsers Nederland binnenvielen en bijna acht hij toen hij in Westerbork aankwam. Vijf maanden later werd hij, samen met zijn vader, moeder en oudere broer, op transport gesteld naar concentratiekamp Bergen-Belsen. April 1945, kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, maakt het gezin deel uit van het zogenaamde Verloren Transport. Een trein met daarin ruim tweeduizend gevangenen uit Bergen-Belsen wordt door de nazi's oostwaarts afgevoerd. De entree is gratis.
ZO 4 T/M ZO 11 MEI Natuurmonumenten, het Natuurhistorisch Museum, het Natuurhistorisch Genootschap, Groei en Bloei, Velt, de dierenambulance, de kinderboerderijen en het CNME besteden aandacht aan Exotisch Maastricht. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Het gaat de hele week over schapen, geiten, planten, struiken, slangen, hagedissen, schildpadden en buitenissige huisdieren met als afsluiting een grote Draken en Slangendag in de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat in Maastricht op zondag 11 mei. Info: www.cnme.nl/nl/activiteitenagenda.
MA 5 MEI Op bevrijdingsdag houdt Maastricht in Dialoog van 14.30 tot 18.00 uur de Bevrijdingsdialoog Maastricht, op het Plein 1992. Eerst zal de klarinetsolo Abîme des Oiseaux van Olivier Messiaen klinken, waarna in de grote hal van het Centre Ceramique Maastrichtenaren van verschillende leeftijden en herkomst met elkaar in dialoog gaan over het thema 'vrijheid'. Vluchtelingen, musici, politici, jongeren, ouderen, studenten en scholieren zullen samen hun eigen ervaringen en ideeën rondom dit onderwerp onderzoeken. De ontmoeting zal worden afgerond met een optreden van het Afrikaanse koor Kwimba Zabula.
DI 6 MEI De bekende wandelpater Mattie Jeukens houdt een informatieavond over wandelen in het spoor van Franciscus. Deze moderne pelgrimstocht is van dinsdag 1 juli t/m dinsdag 15 juli en gaat naar Assisi, een tocht voor wie avontuurlijk is ingesteld. De avond wordt gehouden in de pastorie in de Voltastraat 45 in Wittevrouwenveld, Maastricht en begint om 20.00 uur.
DI 6 MEI Schrijfavond Amnesty International. Door het schrijven van brieven zet Amnesty International Maastricht zich in voor de Rechten van de Mens. Vanaf 19.30 uur in het Mondiaal Centrum, aan de Cortenstraat 4.
DI 6 MEI Scheidingscafé Zuid-Limburg, van 19.00 tot 20.30 uur in de Stadsbibliotheek (Centre Céramique, aan de Avenue Céramique 50 in Maastricht), vindt dit keer plaats rond het thema 'Thuis in twee huizen'. De toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.scheidingscafezuidlimburg.nl.
WO 7 MEI Studium Generale: vanaf 20.00 uur vindt in de Collegezaal, aan de Tongersestraat 53, de jaarlijkse Schumanlezing van de Universiteit Maastricht plaats. Deze wordt gehouden door Tsjechisch econoom TomᚠSedlá?ek. . Zijn boek Economics of Good and Evil werd een internationale bestseller. De toegang is gratis, reserveren is niet mogelijk.
WO 7 MEI Bezinningsbijeenkomst, om 20.00 uur in Lectorium Rosicrucianum, Wycker Grachtstraat 22 in Maastricht.
WO 7 MEI Jonge Democraten Limburg houdt een interactieve debat tussen kandidaat Europarlementariërs incafé Forum te Maastricht. Kandidaten van het CDA, D66, PvdA, en VVD zullen met elkaar in debat treden over de thema's sociaal Europa, de bankenunie, studeren in Europa en het buitenlandbeleid. Adres: Sint Pieterstraat 4 te Maastricht, vanaf 19.00 uur.
DO 8 MEI Kruisheren Jazz Night. Wekelijkse jazzavond in Wine bar Rouge & Blanc van Kruisherenhotel Maastricht. Van 19.00 tot 21 uur genieten van een wekelijks wisselende jazzformatie. Voor meer informatie: www.chateauhotels.nl.
VR 9 MEI Natuurwandeling in Maaseik ( B ) met een lengte van 16 km. Startpunt: 9.00 uur op de parkeerplaats voor de kerk van Mheer of om 9.20 uur parkeerplaats bij de Geusselt (MVV stadion) bij Mc Donals, of om 10.00 uur parkeerplaats rechts voor de brug over de Maas bij Roosteren. Onderweg, rond 11.00 uur. pauze bij kasteel Wurfeld.
VR 9 MEI Conservatorium Maastricht en de Gemeente Maastricht houden op Europadag een Euregionaal Kamermuziekfestival, gekoppeld aan '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. Tijdens het festival spelen de zeven beste Kamermuziekensembles van Conservatoria uit de Euregio op vier locaties in Maastricht. De concerten zijn gratis te bezoeken. Meer info www.conservatoriummaastricht.nl.