27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Sprekende kunst tijdens OpenPoortenDag Buggenum

BUGGENUM
Zondag 11 mei 2014 is het weer zover. Dan stelt Bugggenum haar poorten weer open voor kunstenaars en publiek. Ruim 30 kunstenaars zullen op OpenPoortenDag tentoonstellen. Verrassende en spraakmakende combinaties van kunstwerken met tuinen en schuren zorgen voor een bijzondere dag. Het concept van OpenPoortenDag is inmiddels bekend.Langs een mooie route door het dorp vindt de bezoeker op bijzondere plekken de kunstenaars met hun werk. Dit jaar 'eigent' de OpenPoortenDag zich het Buggenemmer Broek toe,de voortuin van Buggenum. Een prachtige, nieuw ingerichte, weide-omgeving. Een plek waar ruimtelijke kunst bijzonder goed tot haar recht komt.
Dit jaar is er een ruime vertegenwoordiging van in-situkunstenaars. Deze kunstenaars maken hun werk waarvoor ze zich hebben laten inspireren door de situatie, de omgeving - in dit geval de poort -,waar hun werk komt te staan.
De kunstenaars van de getoonde werken zijn altijd aanwezig en te vinden in de buurt van hun werk.De kunstenaar is bereid om een toelichting te geven op hun werk. Het levert vaak bijzondere gesprekken op.Het doet de kunstenaar plezier, de interesse in zijn of haar werk.
Naast kunst wordt de OpenPoortenDag opgeluisterd door muziek. Diverse koren en kapellen zullen op verschillende punten optredens verzorgen. In het programmaboekje dat bij de ingang wordt verdeeld, staat het muziekprogramma.Dankzij de vele terrassen en cafés kan de bezoeker de hele dag in Buggenum vertoeven. Lees alles op Gezien.nl en op www.openpoortendag.nl