27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

500.000 passagiers veer Blitterswijck-Wellerlooi

BLITTERSWIJCK Al weer 12 jaar is de voet- en fietsveerverbinding tussen Blitterswijck en Wellerlooi een begrip in de regio Noord-Limburg en ook ver daarbuiten. Heel veel mensen maken in het vaarseizoen veelvuldig gebruik van het veerpontje. Dit jaar zou de grens van een half miljoen overzettingen bereikt worden.
Op vrijdag 23 mei om vijf uur 's middags weet mevrouw Ellen Karreman uit Emmeloord niet wat haar overkomt als zij van Wellerlooi de overtocht naar Blitterswijck maakt met het veerpontje 'Kobus'.Aan de Blitterswijckse zijde van de Maas wordt ze opgewacht door de voltallige groep schippers die al twaalf jaar lang, van april tot oktober, vrijwillig het pontje bemannen. Ze wordt als 500.000ste passagier van het pontje verwelkomd met champagne en een mooi boeket bloemen. De geboren Rotterdamse bezoekt Noord Limburg enkele keren per jaar voor een familiebezoek. Haar echtgenoot heeft zijn roots namelijk in Meerlo liggen.Mevrouw Karreman maakt ook elk jaar met veel plezier gebruik van het veerpontje omdat ze aan beide zijden van de Maas familie heeft wonen. Ze zegt enorm te genieten van de gastvrijheid in Noord-Limburg. De overtochten met de veerpont zijn volgens haar extra speciaal omdat ze altijd weer door vriendelijke en genteresseerde schippers veilig overgezet wordt.
2014 is ook het jaar dat de Stichting Voet- en fietsveer Blitterswijck Wellerlooi een internationale fietsverbinding tussen de Smakt en Kevelaer zal openen. Men kan dan een toeristische route fietsen 'van Jozef naar Maria'. In september zal er nog uitgebreid worden stilgestaan bij het bereiken van de mijlpaal van een half miljoen overzettingen. Mevrouw Karremans heeft al toegezegd dat ze voor deze gelegenheid heel graag weer afreist van Emmeloord naar Noord Limburg.