27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Ontmoetingstuin De Lorr mag gezien worden

HEIDE In 2011 is in Heide een groep mensen actief geworden om een grote openbare tuin te realiseren: Ontmoetingstuin De Lorr. Een tuin waar gewerkt wordt door de hulpboeren en vrijwilligers van Zorgboerderij De Lorr en waar bezoekers kunnen kennismaken met hen en met hun werk. Er werd een stichting opgericht om steun en middelen te vinden voor dit doel. In november 2012 wonnen zij een tweede prijs in de wedstrijd Groen Dichterbij, en zo kwam ook de tuin weer een beetje dichterbij.
Vanuit het niets werd er begonnen op de zwarte grond. Met gezonde werklust, heel veel enthousiasme en een inspirerend doel voor ogen. De hele groep heeft er met hart en ziel aan gewerkt. Want wat zij wilden maken is niet alleen voor henzelf.De Ontmoetingstuin is toegankelijk voor iedereen die zin heeft om eens een praatje te komen maken en rond te wandelen. Iedereen mag meegenieten van deze heerlijke tuin.Dus het moest gewoon heel mooi worden!
Zo ontstond een veelkleurige tuin van 1 ha groot, met een groenten- en fruittuin, een bloementuin, notensingels, paardenweitjes en allerlei bijzondere hoekjes, waar veel vogels, vlinders en andere kleine dieren hun plek al hebben gevonden.
En nu is het zover. Na drie jaar groei en hard werken staat de Ontmoetingstuin er prachtig bij. Daarom is er een Open Dag, op zaterdag 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur.
Op deze feestelijke dag staan de hulpboeren en vrijwilligers van Zorgboerderij De Lorr voor u klaar.Zij hopen u hier te ontmoeten en zullen de geheimen van de Ontmoetingstuin aan u onthullen. Iedereen is welkom.Ontdek en beleef Ontmoetingstuin De Lorr, in groei en bloei, in geuren en kleuren en met een lekker hapje en drankje. Ook de Uilenwerkgroep van IVN is aanwezig om te laten zien hoe de vogels hier tot hun recht komen.
Ontmoetingstuin de Lorr grenst aan het bedrijf van Jan Janssen en Sybill Winkelmolen, die twaalf jaar geleden begonnen met Zorgboerderij De Lorr. De tuin kwam tot stand met hulp van Stichting Ontmoetingstuin De Lorr.
U kunt parkeren bij de ingang van de zorgboerderij: Heidseweg 56,5812 AB Heide. Vandaaruit wordt u rondgeleid over het bedrijf en door de tuin.