27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Nationaal Natuur- & Vlechtfestival

VIERLINGSBEEK Op zaterdag 14 en zondag 15 juni vindt bij Vivara Natuurbeschermingsproducten in Natuurdorp Vierlingsbeek het Nationaal Natuur- & Vlechtfestival 2014 plaats. De organisatie is in handen van Vivara, de Vereniging van Vlechters en Vereniging Groei en Bloei afdeling Land van Cuijk & Limburg Noord.
De Natuurtuin van Vivara vormt beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur wederom het decor voor dit evenement.Ambachtelijke en creatieve vlechters van de Nederlandse Vereniging van Vlechters laten ook dit jaar weer de mooiste creaties zien. Tijdens deze dagen worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder workshops wilgenteen vlechten, workshops bloemschikken, rondleidingen in de Vivara Natuurtuin, tevens zal er advies worden gegeven voor het inrichten van een diervriendelijke tuin. Ook zijn er verschillende activiteiten speciaal voor kinderen. Tuinvogelconsulente Anna Kemp en vogelvriendin Marijke Helwegen zullen dit weekend eveneens aanwezig zijn.
Tijdens het Natuur- & Vlechtfestival is er in de Natuurtuin van Vivara,die ca 2,5 hectare groot is, van alles te zien en te beleven. Zo kunt u verschillende wilgenteenvlechters bezig zien aan de meest prachtige wilgenteenbouwwerken. Er zal hierbij niet alleen gebruik worden gemaakt van wilgentenen, maar er zal ook worden gewerkt met materialen als rotan, stro, pijpestrootje,pitriet en wol.Hier kunt u van dichtbij zien hoe de vlechters prachtige producten vervaardigen en tevens zelf ervaren hoe leuk wilgenteen vlechten is. Er zijn mandenmakers aanwezig die u leren om bijvoorbeeld eendenmanden te vlechten. Ook aan de kinderen is gedacht, zij vinden het maken van eigen vlechtwerk helemaal geweldig. Op het eilandje bij 'Petit Paris',een Frans dorpje van 'Frans gele wilgentenen" kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken met het maken van een vlechtwerkje.
Meer informatie over het evenement is te vinden op www.vivara.nl/vlechtfestival. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis! Wilt u graag op de hoogte gehouden worden over deze dagen of andere activiteiten van Vivara? Meldt u zich dan via de website www.vivara.nl/nieuwsbrief aan voor onze nieuwsbrief. Uiteraard kunt u ons ook volgen op Facebook en Twitter.