27 maart 2014 - 11 december 2019: 94620 bladzijden, 752878 artikelen

D-Day Bevrijdingsconcert carillon Grote Kerk Venray

VENRAY Op 6 juni speelt beiaardier Rosemarie SeuntiŽns van 19.00 tot 20.00 uur een Bevrijdingsconcert op het carillon van de Grote Kerk in Venray.De Engelse Tuin aan de Raadhuisstraat 1 in Venray is dan opengesteld, zodat belangstellenden in alle rust kunnen luisteren.
Stichting Carillon Venray en Stichting Engelse Tuin hebben de handen ineen geslagen. Komend zomerseizoen zijn de carillonbespelingen in de Engelse tuin te beluisteren. Op 6 juni 2014 is dat voor het eerst mogelijk.
Op 6 juni 2014 is het 70 jaar geleden dat D-day begon,waarbij de geallieerde invasie in NormandiŽ wel de bekendste is. Het is de opmaat naar de bevrijding van Venray, op 18 oktober 1944. In dat licht is het Bevrijdingsconcert op het carillon geprogrammeerd.
Beiaardier Rosemarie SeuntiŽns speelt een gevarieerd palet aan liedjes die in de tijd van oorlog en bevrijding populair waren, zoals We'll meet again van Vera Lynn, Liberty Bell van J.P.Sousa,het Engelse volkslied.
Omdat de Venrayse toren een carillon heeft met een prachtige klankkleur en Rosemarie SeuntiŽns een beiaardier van internationaal formaat is,is het beslist de moeite waard om het concert te beluisteren. Dat kan nu voor het eerst ook in de Engelse Tuin, die voor deze gelegenheid van 19.00 tot 20.00 uur is opengesteld. In de beslotenheid van deze tuin komt de muziek uit de nabijgelegen toren goed tot zijn recht. In de Engelse tuin zijn banken aanwezig. De toegang is gratis.