27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Veertig jaar internationaal judotoernooi in Venray

Auto Arena
VENRAY Op 14 en 15 juni wordt voor de veertigste maal het International Judo Tournament Venray gehouden in Sport en Evenementen complex De Wetteling aan de Zuidsingel 2 te Venray.De organisatie is in handen van Judo Vereniging Venray.
Maar liefst 1600 judoka's uit 28 verschillende landen komen speciaal voor dit toernooi naar Nederland, omdat het bekend staat om zijn goede organisatie en zeer sterke bezetting. In slechts 12 dagen tijd waren al de 1600 deelnemers plaatsen bezet. Nadat op 1 januari dit jaar de mogelijkheid van inschrijving werd geopend,was op 12 januari het toernooi volledig volgeboekt. Een bewijs dat het Venrayse evenement een geweldige populariteit heeft, er bestaat geen toernooi in Europa dat zo snel is volgeboekt.
Evenals de vorige edities strijden weer judoka's van vele Nationaliteiten om de felbegeerde, speciaal voor dit evenement ontworpen prijzen. Voor een hoog niveau van het judo staat de bezetting tijdens het toernooi ieder jaar weer garant. Nagenoeg alle sterke Nederlandse clubs zijn vertegenwoordigd om zich te kunnen meten met de in grote getale aanwezige Internationale judoka's.
Zo zijn er maar liefst 10 verschillende clubs uit Rusland aanwezig met in totaal 80 Russische deelnemers in de verschillende gewicht en leeftijdklassen. Daaronder ook de Judoclub Sambo-70 uit Moskou die 3 x de Europacup voor clubteams won. De club ook van Alexander Mikhaylin, meervoudig Europees en Wereldkampioen en winnaar P van het Olympisch zilver in London.
Maar ook verschillende Internationale Judo bonden vaardigen hun beste judoka's af naar het Venrayse toernooi. Zo zijn aanwezig de British Judo Association,Irish Judo Association, the Swedish Judo Federation en de Scottish Judo Association. Een garantie voor vele aanwezige Internationaal kampioenen op de mat in Venray. Ook vanuit België zijn weer vele judoka's aanwezig en heeft de Belgische Judo Bond het toernooi verkozen tot selectie toernooi voor hun judoka's in de U18 klasse.
Ook vanuit India zijn 5 judoka's aanwezig, zij zullen waarschijnlijk niet tot de medaille winnaars behoren, maar doen wel veel Internationale ervaring op, waar ze in eigen land profijt van hebben en waarmee zij het judo wedstrijdniveau in India naar een hoger plan kunnen brengen.
Voor de ereprijzen komen natuurlijk wel de judoka's van een aantal sterke Franse clubs en uiteraard zijn ook de deelnemers uit de Baltische staten zoals Letland en Estland zeker niet kansloos.
Op zaterdagavond tijdens een bijeenkomst van sponsoren officials en genodigden zal de 'Wall of Fame' van het Venrayse toernooi ondertekend worden door Karina Bryant. Na ondertekening in vorige jaren door Mark Huizinga, Henk Grol, Deborah Gravenstijn en Ben Spijkers wilde de organisatie graag dit jaar een Buitenlandse Internationale topper vragen om de 'Wall of Fame' te ondertekenen van het grootste en meest Internationale sportevenement in Venray. Als voorwaarde om in aanmerking te komen om de eregalerie te mogen ondertekenen heeft de organisatie bepaald dat het alleen judoka's mogen zijn, die één of meerdere malen aan het Venrayse toernooi hebben deelgenomen en tevens dienen zij in het bezit te zijn van één of meerdere Olympische medailles. Alleen dan komen zij in aanmerking voor een plaatsje op deze eregalerie. De Engelse Karina Bryant voldoet aan deze voorwaarden, zij won het Venrayse toernooi twee maal en is inksterraces op Raceway ook in het bezit van een bronzen Olympische plak, behaald op de laatste spelen in London bij de dames +78 kg.
Voor de organisatie was het ook dit jaar een grote klus om alle aanwezigen uit binnen en buitenland weer onder te brengen. De hotels in Venray en omgeving herbergen veel van de vooral Buitenlandse judoka's, supporters en officials daarnaast is een groot aantal van hen ondergebracht in de 90 afgehuurde vakantie woningen op CenterParcs de Limburgse Peel in Sevenum. Met de vele duizenden Buitenlandse en Nederlandse bezoekers zorgt het Venrayse toernooi ook dit jaar weer voor een uitstekende Venray en regio Promotie.
Op zaterdag 14 juni starten de wedstrijden voor jeugdjudoka's van 8 t/m 14 jaar en op zondag 15 juni is het de beurt aan alle judoka's van 15 jaar en ouder. Beide dagen starten de wedstrijden om 9.30 uur en lopen de wedstrijden op zaterdag door tot 19.30 uur op zondag zal het toernooi om ± 17.30 uur weer worden afgesloten.
Venray