27 maart 2014 - 11 december 2019: 94637 bladzijden, 753048 artikelen

Merseloop viert eerste lustrum

MERSELO In 2010 stapte Dave Ewalts, inwoner van Merselo en ex-triatleet, naar de dorpsraad met het voorstel om op zaterdag voor de kermis een hardloopevenement te organiseren, tevens als opening van de kermis.Bij de Merseloop gaat sport en plezier hand in hand en er zijn afstanden voor jong en oud. Het evenement viert dit jaar haar eerste lustrum.
De start van elke afstand loopt over het kermisterrein, richting de Molen en via de kerk langs natuurgebied het Loobeekdal naar start. Deze ronde gaat over verharde wegen, heeft een lengte van 2,5 km en is voorzien van drie waterposten. Deze ronde kan twee of vier keer afgelegd,dus 5 of 10 km. De jeugd loopt hun rondjes door de dorpskern over 400, 800 en 1200 meter. Na het evenement is er de gelegenheid om te douchen. Hiervoor kunt u terecht bij het sportpark. De prijsuitreiking voor de diverse categorieŽn is zoals elk jaar in de feesttent.
Om de Merseloop in kwaliteit te verbeteren is er vorig jaar contact gezocht met ATV Venray.Dat jaar is gebruikt om eens goed te inventariseren waar de belangrijkste verbeterpunten zaten. Nu, het eerste lustrum is het een mooi moment om deze samenwerking te vieren.