27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Ruiterfestijn Meerlo uitgebreid met tuigpaarden

MEERLO Het zeventiende Ruiterfestijn Meerlo, van vrijdag 6 tot zondag 8 juni op De Megelsprong, vindt dit keer plaats in het kader van het tachtigjarig bestaan van het organiserende Rijdt met Beleid uit Meerlo. Ook dit keer weet Meerlo weer een nieuw element aan haar concours toe te voegen, namelijk de tuigpaarden.
Het concours kent weer een bomvol deelnemersveld. Waar de dressuursport (zondag) en ponysport (zaterdag) aan klandizie lijkt in te boeten, zijn de springrubrieken volledig uitverkocht,met zelfs wachtlijsten naast de 1600 combinaties die wel een startplek hebben weten te bemachtigen. Op vrijdag starten de jonge paarden in de Hendrix competitie, terwijl op zaterdag de gevorderde talenten een gooi doen naar de Grote Prijs van Meerlo.Deze 1.40m rubriek kent maar liefs 75 aanmeldingen. Alle toppers uit de regio maar ook buitenlandse toppers dingen mee naar deze prestigieuze prijs,waarbij vuurwerk wordt verwacht van regionale talenten als Kristian Houwen, Aniek en Annemarie Poels.De rubriek zal zeker gade geslagen worden door de fokkers uit de regio, die middels een symposium zaterdagmiddag worden bijgepraat over het thema embryotransplantatie. De feestavond op zaterdag wordt verrijkt met shows van vijftig tuigpaarden. Tussen de rubrieken door worden demonstraties verzorgd. Speciale aandacht krijgen de sportieve successen van de leden van de organiserende vereniging, want maar liefs 25 leden kregen afgelopen jaar een kampioensrozet opgespeld.
Op zondagmiddag vinden de finales plaats met als hoogtepunt voor de springruiters het Master springen. In deze rubriek nemen de winnaars van eerdere rubrieken het tegen elkaar op, waarbij telkens een hindernis verhoogd wordt totdat er uiteindelijk een foutloze ruiter over is. Hindernissen bereiken hierdoor de Olympische hoogte tot 1.60m toe. De Dressuurfinale bestaat uit een dressuurwissel zoals de springruiters dat toepassen in de finale bij de wereld ruiterspelen.