27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Genieten van fietsen en kunst

Exposities in beide Limburgen
Op de beide pinksterdagen is als vanouds de jaarlijkse fietstocht door de beide Limburgen. Veel kunstenaars geven dan acte de présence op stopplaatsen die in de route zijn ingebouwd.
Dat deze fietstocht een succesformule is, blijkt uit de grote hoeveelheid deelnemers: Loterijpr duizenden mensen stijgen op de pedalen stijgen om urenlang te genieten van de voorbijglijdende maaslandschappen en de kunstwerken die geëxposeerd worden. De fietsers kunnen bij iedere exposant starten en een gratis routebeschrijving afhalen.De kunstenaars zijn op de exposities aanwezig en geven uitleg over hun werk. Bij hoeve Vliex in Grevenbicht ijs S exposeert Thieu Stauder zijn karakteristieke beelden van keramiek en schilderijen. Thieu exposeert samen met zijn broer Ad, een 'echte' pointillist die zelden werk tentoonstelt. Schitterende werken met een soort van engelengeduld vervaardigd. In hoeve Vliex richt Wally Thissen een expositie in die van a tot z gewijd is aan het naderende OLS.Hij is al maant. Cecilia uitger den bezig met het portretteren van de leden van schutterij Eendracht. De portretten worden nu voor het eerst tentoongesteld.In Grevenbicht stelt Niek Geelen vanzelfsprekend zijn prachtig glaswerk en keramiek tentoon in zijn stijlvolle tuin.
Bij Galerie Marie in Schipperskerk exposeren Paula Beijsens (keramiek), Foen Winters (schilder en petekind van Alphons Winters) en zijn echtgenote Toddy van Leeuwen (schilderijen en quilts). Via Schipperskerk naar Roosteren, vandaar over de brug naar Maaseik en Heppeneert,vervolgens naar Elen en Dilsen en dan via het fietsveer (gratis) weer terug naar Grevenbicht.
Om lange wachttijden bij het veer te voorkomen kan de route ook vanaf hoeve Vliex via het fietsveer worden gestart. De lengte van de route is circa 30 km. In Roosteren, Kokkelerthof, exposeren leden van het kunstcollectief 2B2Joli. Pinkstermaandag om 15.00 uur ontvangt Wally Thissen schutterij Eendracht, vergezeld door genodigden waaronder burgemeester Cox die de schuttersstukken komt onthullen.
eikt