27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Badeendenrace in Sittards Stadspark

SITTARD
Zondagmiddag 22 juni wordt op de Molentak van de Geleenbeek in het Stadspark de tweede Sittardse Badeendenrace gehouden. De organisatie is in handen van de Philharmonie Sittard.
Ter hoogte van het tenniscomplex van SLTC zal een ongeveer 70 meter lang traject worden uitgezet waar vanaf 14.30 uur de diverse races zullen plaatsvinden. Deze worden van commentaar voorzien door Tom Jessen.'Live' beelden worden op een scherm geprojecteerd in het 'race dorp' waar in de nabijheid van drankbuffet en barbecue, alles nog eens kan worden besproken en geanalyseerd.
Het belooft een spannende familieactiviteit te worden, waarbij iedereen een deelnemende badeend kan aanschaffen voor twee euro maar speciaal voor families is er het familiepakket (drie badeenden voor vijf euro). Per serie gaan tien eenden door naar de finale. De finale is extra spannend omdat deze bepalend is voor wie met de prijzen aan de haal gaat.
Verenigingen hebben een eigen race. Hiervoor stelt de organisatie aparte en grote eenden beschikbaar. Tevens worden voor verenigingen extra handicaps voorzien onder andere dat deelnemende teams d.m.v. 'waterkanonnen' op elkaars eend kunnen schieten. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per eend.
U kunt zich op twee manieren verzekeren van deelname aan de badeendenrace. Op de zaterdagen 7,14 juni en 21 juni is er een standje ter hoogte van de stadspomp aan de Limbrichterstraat waar men zich kan inschrijven. Op 22 juni is dit mogelijk voorafgaande aan de races. Inschrijven kan ook via badeendenrace@philharmonie.nl Bij bestelling per mail ontvangt u een bevestiging en een verzoek tot betaling. De prijzen zijn onder andere eetbonnen, waardebonnen, benzinebon t.w.v. 50 euro, consumptiebonnen en de speciale kinderprijs is een jaarabonnement op b.v. de Donald Duck.