27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

‘Mijn boek gaf mij de kracht om verder te leven’

Engelen gaven Riny Wolters uit Echt opdracht om boek te schrijven
Door een ernstige leveraandoening stond zij tot drie keer toe aan de hemelpoort. Maar telkens stuurde Petrus haar weer terug. Want hier op aarde lag nog een belangrijke taak voor haar weggelegd: het schrijven van een boek.
Riny Wolters uit Echt is er eeuwig dankbaar voor dat ze die kans kreeg.Binnenkort ziet haar roman ‘Het geheim uit het zilveren doosje’ het levenslicht.Toen Riny jaren geleden na een dag van hard werken in haar schoonheidssalon op de rand van haar bed zat, hoorde ze achter zich opeens een stem uit het niets. ‘Schrijf een boek!”, beval de geheimzinnige stem. Riny schrok zich een hoedje, want op dat moment was ze helemaal alleen in huis. Waar kwam die stem dan vandaan? Riny, die al haar hele leven een warme belangstelling heeft voor paranormale zaken, is ervan overtuigd dat die stem afkomstig was van een engel. Daarom besloot zij gehoor te geven aan het verzoek uit de geesteswereld. “Eerst dacht ik: een boek schrijven? Maar dat kan ik toch helemaal niet!”, zegt Riny.“Maar al gauw dacht ik: ik heb al zoveel meegemaakt in m’n leven, dus verhalen zat.” En dus begon Riny vol overgave aan haar roman waarin alles draait om ‘zowel de Goddelijke als de romantische liefde’, zoals zij dat zelf omschrijft. “Ik houd zielsveel van mensen. Ik heb zoveel liefde in me, die wil ik graag verspreiden. Daarom heb ik dit boek geschreven, de engelen hebben mij dat opgedragen.”Riny was al bezig aan de laatste hoofdstukken van haar roman, toen het noodlot toesloeg. In 2009 kreeg zij een ernstige aandoening. Een levertransplantatie was haar enige redding. “Ik heb twee jaar op een wachtlijst gestaan, in januari 2011 vond de transplantatie uiteindelijk plaats”, vertelt Riny. “Al die tijd ben ik heel ziek geweest. Ik heb de dood in de ogen gezien. Tot drie keer toe heb ik aan de hemelpoort gestaan. Dat ik er nu nog steeds ben, heb ik vooral te danken aan mijn positief denken. Ik kon en mocht gewoon niet sterven, want mijn boek was nog niet klaar! Het boek heeft mij echt de kracht gegeven om verder te leven.
In oktober 2013, toen ik mij weer goed genoeg voelde, heb ik de draad weer opgepakt en het boek eindelijk kunnen voltooien.”Apetrots is Riny nu zij binnenkort haar langverwachte roman aan de buitenwereld mag presenteren.“Het verhaal speelt eind jaren vijftig van de vorige eeuw en gaat over een meisje en een jongen die hevig verliefd op elkaar raken. Het meisje raakt zwanger, waarna zij in allerlei verwikkelingen terecht komt. Het verhaal is pure fantasie, maar er zitten wel allerlei paranormale thema’s in verweven waarover ik in de loop van mijn leven veel heb opgestoken.” Voor Riny heeft de roman ook een belangrijke symbolische betekenis.“Ik ben zo dankbaar dat ik nog leef.De geboorte van dit boek past daar heel goed bij.”
Op zaterdag 26 april en zondag 27 april vindt bij Boekhandel Bruna, aan de Ursulinenstraat 9 in Echt, de officiële presentatie plaats van het boek ‘Het geheim uit het zilveren doosje’. Riny is zelf aanwezig om haar boek te signeren.