27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Museum Asselt opent de deuren

ASSELT
Het folkloristisch en cultuurhistorisch Museum Asselt, gelegen tegenover het rozenkerkje in Asselt, is vanaf zondag 6 april weer geopend voor bezoekers.
Dit jaar wordt weer de gehele collectie aan de bezoekers getoond. Het museum bevat een schat aan lokale archeologische vondsten uit de steenen de bronstijd, aangevuld met voorwerpen uit de Romeinse tijd. Het royaal aanwezige Rijnlandse aardewerk en een grote collectie regionale gebruiksvoorwerpen, plaatst de bezoeker enkele eeuwen terug in de historie. Ook krijgt de bezoeker een goed overzicht van historische wapens en baggervondsten uit het midden Limburgse Maasplassen gebied.
Op veler verzoek worden de museumbezoekers gedurende vijf zondagmiddagen in de gelegenheid gesteld het Rozenkerkje te bezichtigen.Er kan dan een combikaartje voor een bezoek aan het museum met een rondleiding in het Rozenkerkje worden gekocht. De rondleidingen vinden plaats op 27 april 18 mei 22 juni 21 september en 22 oktober om 16 uur. Het museum is van 6 april t/m 26 oktober elke zondag en op feestdagen geopend van 14 tot 17 uur. Iedere volwassen betalende bezoeker ontvangt voor zijn entreekaartje van het museum een gratis kop koffie bij Restaurant Maaszicht in Asselt. Voor nadere informatie en afspraken voor groepsbezoeken kunt u contact opnemen met tel.0475-504633.Zie ook www.museumasselt.nl