27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

RFC houdt benefiet-reünie

ROERMOND
RFC,Limburgs oudste voetbalclub, houdt op vrijdag 9 mei een benefiet-reünie met diverse Roermondse artiesten. Deze reünie is een gezamenlijk initiatief van het bestuur van de vereniging en diverse bekende oud-RFC’ers, zoals Geert Suijlen, Robert Jacobs, Stefan Schuman, Jo Koolen, Robert Dörenberg, Henk Stiphout en Marcel Janssen.
Tijdens deze avond is iedereen die RFC een warm hart toedraagt van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen op te halen aan ‘dae goje aje tied’. Naast optredens van Big Benny, Roy Selder en Koos Peters (Tante Nel) is er een tombola en vinden er doorlopend fotopresentaties plaats.
Met deze benefietavond hoopt RFC het draagvlak te vergroten voor een spoedige terugkeer naar Roermond. Na de gedwongen verkoop van het vorige clubgebouw aan de Leropperweg is RFC sinds 2010 actief op het sportpark in Herkenbosch. Ondanks een goede samenwerking met gemeente Roerdalen en gastheer SVH’39, biedt de huidige constructie geen mogelijkheid om financieel gezond te blijven. RFC zal initiatief moeten tonen om terug te kunnen komen, zo stelde de (voormalig) wethouder van Sport en Welzijn, Gerard IJff. Deze reünie is dan ook een van de initiatieven waarmee de initiatiefnemers willen laten zien, dat RFC Remunj nog steeds een plek heeft in de harten van menig Roermondenaar. “Hopelijk zal dit ertoe leiden, dat RFC weer spoedig vanuit een echte thuisbasis in Roermond haar wedstrijden mag spelen”, zo laten ze weten.
De benefietavond vindt plaats bij eetcafé Hatenboer, Hatenboer 51 in Roermond, en begint om 20.30 uur. De avond is vrij toegankelijk voor (oud)leden, supporters, vrijwilligers en sympathisanten.