27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Grote zege Senioren 1 Destatec

SWALMEN
Voor de teams van tafeltennisvereniging Destatec was er zaterdag bij voorbaat eigenlijk al één echte tegenstander: het goede weer.. Met temperaturen boven de 20 graden was het niet echt aangenaam tafeltennissen en sommige spelers verlangden dan ook meer naar die bal in de lucht dan de bal achter de tafel. Dat gold zeker niet voor Senioren 1. Dat maakte thuis gehakt van Kluis 4: 9-1. Zowel Marlie Crommentuijn als Remy Wijnands bleven ongeslagen. Susanne Crommentuijn won tweemaal en pakte met Marlie de zege in het dubbelspel. Door de ruime overwinning staat het team weer aan kop in de 2e Klasse, één punt voor op Brunssum met zelfs een wedstrijd minder gespeeld. Dames 1 speelde thuis tegen VTV 2. De Nieuwegeinse dames hadden zo’n 140 kilometer door de brandende zon gereisd maar dat was niet voor niets, ze wonnen met 73. Namens Destatec won Jessica Konings voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden. Het derde punt werd door Femke Huibers gescoord. De dames treden volgende week thuis aan tegen oude bekende Westa. De overige twee seniorenteams maakten ieder dezelfde reis. In het gebouw van Sibbe in Valkenburg speelden zowel Senioren 2 als 3 hun partijen. Waarschijnlijk was niet afgesproken dat ze allebei zouden verliezen en al helemaal niet met dezelfde cijfers. De thuisploeg was in beide duels met 7-3 te sterk. Voor Senioren 2 behaalde Pedro Kessels twee punten en Marco Vogelaar het derde. Senioren 3 moest het hebben van Ruben Lampe die twee zeges behaalde en Rene Nijssen die één overwinning liet noteren. Beide teams schieten niet veel op met de drie punten.
De jeugdteams leken haast geïnspireerd door het mooie weer (dik winnen en dan snel de zon in?). Jeugd 1 won gemakkelijk van Armada 1. In de Har Cox Hal boekte Bjorn Peeters voor het eerst in zijn Jeugd 1-periode drie overwinningen. Nanieke Hendriks mocht tweemaal juichen en Kim Doensen pakte één overwinning. Kim en Bjorn wonnen ook nog het dubbelspel waarmee de ploeg nu lijkt af te stevenen op de derde plaats in de 1e Klasse. Jeugd 2 had opnieuw nét niet voldoende in huis om de punten te delen met de tegenstander. Maastricht 3 was in de Limburgse hoofdstad te sterk voor onze ploeg. Ashley Derks, Job Heijman en Mike Wang pakten ieder een punt. In het spannende duel viel ook het dubbelspel naar Destatec-zijde.Volgende week wacht het team een reis naar Kerkrade. Jeugd 4 had het thuis tegen Quick 2 uit Schimmert vrij makkelijk. Een tien met een griffel leverde vijf punten op en de volle zege. Thijs Beurskens pakte twee enkelspelzeges. Tuur Masolijn won éénmaal. Ook Brian Smeets won voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd. Tuur en Brian wonnen ook nog het dubbelspel. Deze week zijn er nog wat Recreantenduels waarvan volgende week een compleet overzicht.
Info: www.destatec.nl.
Programma zaterdag 5 april Dames 1 – Westa 2 15.00u Senioren 1 – Landgraaf 6 15.00u Senioren 2 – Elsloo 6 15.00u Jeugd 1 – Red Stars 6 10.30u Kerkrade 2 – Jeugd 2 14.00u Jeugd 3 – Heerlen 4 10.30u Sittard 7 – Jeugd 4 12.30u