27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Bekende sitarspeler Surajit Das treedt op in Posterholt

POSTERHOLT
Op 11 mei sluit de stichting Cultureel Aerwinkel het seizoen 2013-2014 af met een uniek optreden van de bekende sitarspeler Sarajit Das en zijn crew. Hij brengt u in vervoering met helende en betoverende melodieën en ritmes uit India. Soms ingetogen, soms uitbundig, maar altijd intens.
Aanvang: 11.30 uur en entree bedraagt 15 euro per persoon. Reserveren voor dit bijzondere concert op Kasteel Aerwinkel in Posterholt is gewenst vanwege de verwachte belangstelling vanuit de Indiase gemeenschap in Nederland. Dat kan via aerwinkel@gmail.com en telefonisch (na 18 uur) via telefoonnummer 06-45386433.
Sarajit Das is één van de beste sitarspelers in Nederland. Hij speelt vanaf zijn negende en werd vijftien jaar getraind en begeleid door de bekende sitarspeler professor Kashinath Mukerjee. Ook is hij in de leer geweest bij professor Chinmoy Lahere, in India een beroemde klassieke zanger.
In 1986 behaalde hij zijn master titel in Indiase klassieke muziek aan de Music University Prayag Sangit Samiti Allahabad. Daarna volgde een reeks optredens in India,onder meer op de televisie.
In 1989 werd hij door Maharishi Mahesh Yogi op een Europese tour gestuurd door Frankrijk, België en Zwitserland. Vanaf 1990 woont Surajit Das in Nederland. Hij treedt overal in Europa op, heeft intussen tien cd’s uitgebracht, en werkte met Deepak Chopra en Roy Martina. Meer informatie vindt u op www.surajit.nl.
Het concert van Surajit Das en zijn crew vormt de inspirerende afsluiting van het seizoen 2013-2014 dat begon met een concert van ‘wonderkind’ Rangel Silaev. Vervolgens traden op Stevie Ann,Vladimir Kirasirov & Evgenia Markova, Joep van Leeuwen, het Zephyrustrio, Carolina Schreurs, Bonita Fodor en schrijversduo Jac.Toes & Thomas Hoeps. De best bezochte voorstelling tot nu toe was het unplugged optreden van Stevie Ann. Daar kwamen zo’n tachtig mensen op af.
Stichting Cultureel Aerwinkel, een non-profit instelling, biedt met vrijwilligers elk seizoen een breed en zeer gevarieerd muziekprogramma, aangevuld met literaire bijeenkomsten en exposities. De thuisbasis van de stichting is Kasteel Aerwinkel,Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt.