27 maart 2014 - 6 november 2019: 94010 bladzijden, 747921 artikelen

AGENDA

WO 7 MEI van 19.30 uur tot 21 uur kunt u een gratis proefles in de bijzondere vechtsport escrima in Roermond volgen. Escrima is een realistische zelfverdedigingskunst waarbij zowel met als zonder wapens getraind wordt. Escrima is geschikt voor mannen en vrouwen, vanaf 18 jaar. De lessen worden gehouden in de gymzaal van basisschool De Brink aan het Smedenerf. Kijk voor meer informatie op www.escrima.nu.
ZA 10 MEI houdt gemengd koor Con Amore de jaarlijkse plantenactie. Het gezelschap verkoopt die dag van 9 tot 14 uur een gevarieerd assortiment perkplanten en hangpotten op het Kerkplein in Baexem.
ZA 10 MEI is er een gezellige en creatieve hobbymarkt met verrassende zelfgemaakte cadeauartikelen in ‘t Paradies aan de Munsterstraat in Roermond, van 12 tot 16 uur. Gratis toegang. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de receptie. Kosten 3,50 euro per tafel. Neem voor meer info contact op met Trees Zoetbrood via tel. 0475-470047.
ZA 10 en ZO 11 MEI houdt Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen de jaarlijkse boeken- en platenmarkt in het Bisschoppelijk College Broekhin aan Peelveldlaan 60 in Swalmen. Naast boeken en platen worden er ook cd’s en dvd’s verkocht. De toegang is gratis en de verkoop start om 10 uur en duurt tot 16 uur. Info: www.harmonieswalmen.nl.
ZO 11 MEI houdt Wandelvereniging Roerdal ’87 haar aspergewandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen voor routes over 6, 12, 18, 23, 32 en 42 kilometer. Startpunt is Partycenter Den Zwarten Berg, Postweg 1, Sint Odiliënberg. Starttijden: van 7 tot 14 uur. Sluiting 17 uur.
ZO 11 MEI vanaf 10 uur stoken vrijwilligers van Staatsbosbeheer de oven van het bakhuis bij boerderij de Kloosterhof in het Leudal weer flink op.Tussen 12 en 14 uur liggen er voor de bezoekers warme broodjes klaar. Boerderij de Kloosterhof ligt aan de Elisabethsdreef in Haelen.
ZO 11 mei presenteert muziekensemble ’t Ketoene Dörp het ‘Phantasiaconcert, een magische reis’ in het ‘oude’ Royal-theater aan de Hamstraat. Het concert begint om 14 uur, de zaal is vanaf 13.30 uur geopend. De entreetickets voor volwassenen kosten in de voorverkoop 5 euro (dagkassa 7,50 euro) en voor kinderen 2,50 euro (dagkassa 5 euro). Voorverkoop bij café Braam aan de Dokter Leurszijstraat 20 en Stomerij Stams aan de Heinsbergerweg 73 in Roermond. Kaarten zijn eveneens te bestellen via tickets@katoenendorp.nl. Info: info@katoenendorp.nl.
ZO 11 MEI houdt de Protestantse Gemeente Roermond om 10.00 uur haar wekelijkse dienst in de kerk aan de Minderbroedersingel 15F in Roermond. Voorganger is ds. R.H. Knijff. Het thema van de dienst is Jubilate. Voor de kinderen is er een kindernevendienst. Meer info via www.protestantsegemeenteroermond.nl.
ZO 11 MEI wordt in de koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen,Scheidingsweg 16, (einde Kapellerlaan), een lezing worden gehouden met als thema jongeren vanuit Jehovah’s standpunt bezien. De lezing begint om 10 uur. Ook op zaterdagavond om 18 uur en op zondag 17 uur kunt u luisteren naar een bijbel lezing. Er zijn geen collectes.
DI 13 MEI is om 19 uur aan de Kapel In ‘t Zand in Roermond de jaarlijkse bedevaartsmis waarvoor speciaal de gasten, vrijwilligers en familieleden van de Zonnebloem regio Roermond uitgenodigd worden. Rector Weerkamp draagt deze H. Mis op aan Maria en hoopt vanuit de hele regio gasten te mogen begroeten.
ZA 17 MEI ECI Presentaties bij ECI Cultuurfabriek aan de ECI 13 in Roermond. Wil jij weten of een cursus dans, muziek, toneel of beeldend bij je past, kom dan naar de ECI presentatie in de theaterzaal in ECI Cultuurfabriek! De entree is gratis.
ZA 17 MEI is de Herdenkingsbeker van Hengel Sport Vereniging De Forel Reuver aan de visvijver, vissen van 9 tot 13 uur loten om 8 uur. Opgeven tot uiterlijk woensdag 14 mei 19 uur bij Hay Niemans. Kosten 7,50 euro per deelnemer. De vijver is deze dag voor iedereen gesloten tot 13.30 uur.
ZO 18 MEI houdt de oudercommissie van KDV Ratjetoe Horn tussen 9.30 en 12.30 uur een tweedehands kinderkleding- en speelgoedmarkt bij KDV/BSO Ratjetoe aan het Van Horneplein 1 in Horn. Wie nog van overtollige kinderkleding en/of speelgoed af wil, kan een standplaats huren. De opbrengst van de verkochte spullen is voor de aanbieder. De opbrengst van de geheven entreegelden en standplaatsen gaat naar KDV Ratjetoe. Toegangsprijs 1 euro p.p. (kinderen t/m 11 jaar gratis). Voor reservering: ocratjetoe@gmail.com.