27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Decor musical Heksenwaan rijdt door Roermond

ROERMOND
Zaterdagochtend reed een speciaal transport door Roermond.Delen van het decor van de musical Heksenwaan werden namelijk verplaatst naar de repetitieruimte.
Het decor voor de musical wordt sinds enkele maanden door vrijwilligers gebouwd in de voormalige fabriekshal van de Henzo op industrieterrein Roerstreek. De repetities zijn echter in het voormalige CKtheater en sommige delen van het decor zijn hiervoor essentieel. Daarom werd zaterdagochtend een deel van het decor verplaatst met de medewerking van Autop die belangeloos het transport verzorgde. De operatie nam zon 2 uren in beslag.
Heksenwaan gaat over de heksenverbrandingen die 400 jaar geleden in Roermond plaatsvonden. De musical vertelt het verhaal van de heksenjager Jean Philippe Lajeune die voor de moeilijkste keuze in zijn leven komt te staan. Kiest hij voor zijn eigen positie of veroordeelt hij de vrouw waarvan hij houdt tot de brandstapel?
Het is een grote productie met een cast van bijna 70 personen. Met professionele hoofdrolspelers en een ensemble van amateur zangers, zangeressen en acteurs uit de regio. Het decor bestaat uit verschillende delen. Het is ontworpen door Sander van den Heuvel samen met studenten van SintLucas uit Boxtel.
De musical Heksenwaan wordt opgevoerd van 6 tot en met 9 juni in het Theaterhotel De Oranjerie.Het is een onderdeel van het Heksenjaar Roermond 2014 waarin allerlei activiteiten georganiseerd worden om aandacht te geven aan de gebeurtenissen van 400 jaar geleden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Theaterhotel of via www.heksenjaarroermond.nl