27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

BreinTrein: vakantie

ECHT
Op 21 mei is er weer een bijeenkomst van BreinTrein in Echt.Deze keer over op vakantie gaan als je een niet-aangeboren hersenletsel hebt. BreinTrein is een trefpunt voor mensen van 18 tot 45 jaar met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan door een ongeval, epilepsie, beroerte, hersentumor of reanimatie.
Als je een niet-aangeboren hersenletsel hebt is het soms niet meer mogelijk ‘gewoon’ op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld door de lichamelijke gevolgen van een hersenletsel of omdat je wat extra begeleiding nodig hebt. Er zijn reisorganisaties die voor mensen met een beperking vakanties en activiteiten organiseren. Tijdens BreinTrein vertellen Stichting DUCK en Flow Reizen wat zij doen voor mensen met NAH. Er is ook ruimte voor onderling uitwisseling. BreinTrein is in Talent House, Diepstraat 3C in Echt van 19.30 tot 21.30 uur (deuren sluiten om 22 uur). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
BreinTrein is, met uitzondering van vakantieperiodes, elke derde woensdag van de maand op dezelfde tijd en locatie. Er staan wisselende onderwerpen centraal in een gezellige en ontspannen sfeer. Er is volop gelegenheid om met elkaar te praten. Vrijwilligers organiseren BreinTrein met ondersteuning van Samen Verder Limburg, Beter Brein Vereniging en professionals van MEE Noord en Midden Limburg, Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, Effectyf en Menswel. Voor meer informatie over BreinTrein kunt u mailen naar breintrein@live.nl of bel met Marlies Franssen, 06 52 41 12 90.