27 maart 2014 - 6 november 2019: 94010 bladzijden, 747921 artikelen

Thema balkonconcerten ‘Roermond bloemenstad’

ROERMOND
De Roermondse VVV-stadsgidsen presenteren hun ‘leefde veur de sjtad’ met bloemen en muziek. Zondag 18 mei vinden voor de derde keer de succesvolle VVV balkonconcerten plaats. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Stedelijk Muziekfeest dat de vijftigste editie viert.Voor deze speciale gelegenheid hebben de BIZ en Citymanagement Roermond er voor gezorgd dat diverse balkons in het historisch centrum,waar de concerten plaats vinden,prachtig met bloemen zijn versierd.
Burgemeester Cammaert zal om 14 uur de officiële opening van de concerten vanaf het balkon van het stadhuis verrichten. Aansluitend wandelt u onder begeleiding van VVV stadsgidsen door de historische binnenstad van Roermond. De route gaat vanaf de Markt via de Neerstraat naar de Munsterkerk. Onderweg vertellen de gidsen over de historie, de cultuur en de muziek. Vanaf de met bloemen versierde balkons verzorgen solisten, koren en ensembles concerten.
Muziek van Roermondse componisten, licht klassieke muziek, pop en jazzy klanken staan garant voor een afwisselend programma.
De wandeling start om 14 uur en wordt omstreeks 16.15 uur afgesloten met een concert in de Munsterkerk.Na dit concert is er de mogelijkheid om naar de Salle de Fête van de Oranjerie te gaan om aan te sluiten bij het programma van het Stedelijk Muziekfeest. Deelname aan deze feestelijke en muzikale wandeling is gratis. Verzamelen vanaf 13.30 uur voor de VVV vestiging op de Markt 17 in Roermond.