27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

ERNSTIGE MISSTANDEN BIJ NATIONALE VOGELTELLING

SPAANS BENAUWD
Het wordt nog zo goed mogelijk door HogerHand stilgehouden, zegmaar, maar wij weten uit hoogst betrouwbare bronnen dat er zich bij de laatste gehouden nationale vogeltelling ernstige misstanden aan het daglicht zijn verschenen. En wel hierom omdat een flink aantal tellers er met de pet naar hebben gegooid. Althans niet hebben gedaan wat de vogelbazen van hunnie hadden verwacht. Zodat de resultaten van de telling, mag je rustig zeggen, op bijzonder losse schroeven lijken kunnen komen te staan. Zoals het er nu uitziet….
Een greepje uit wat tot nu toe aan het daglicht is gekomen, alleen al in de provincie Limburg, waar de goeverneur lijkt te overwegen uit protest zijn snor af te scheren. Of juist te laten staan, wil ik ff kwijt wezen. Zo heeft een echtpaar in Herckenbosch niet een half uurtje maar een halve dag zitten tellen waardoor de resultaten natuurlijk behoorlijk huizenhoog teveel zijn. Een alleenstaande man in Haelen heeft alles bij mekaar geteld en als resultaat 812 sijsjes doorgegeven.
Verder is er een huiselijke strijd ontstaan in Nederweert, omdat een man daar de rietvinken bij de goudvinken wilde optellen, terwijl zijn vrouw, met wie hij sindsdien in scheiding ligt, het juist andersom wilde bedoelen.
Ik ga niet verder dan het bovenstaande omdat het anders 1 lange treurzang wordt.Wel wil ik U op deze plaats een tipje oplichten van de sluier over de enorme ongerustigheid die bij HogerHand en in OverheidsKringen aan het toeslaan is.
De Heer ‘Meester’ Pieter van V.`hove is staande bij om een crisiscomitee te stichten. Hij heeft hiervoor de volgende vooraanstaande adspirantleden in gedachte, te weten de heer Joekel Terpstra, onze Nationale Schoonmaker- Opruimer. En de Heer Henk steeds Bleker, die beter had moeten weten omdat hij zo hoog zit. En de Heer Noud van vroeger die bank waar hij toch zegmaar bestwel altijd aardig wist te tellen hoewel daarover nu weer de meningen verschillen. En hij van het buitenland, die op zijn dienstreizen altijd dag/en/tel/boeken bijhoudt van de buitenlandse vogels die hij door anderen laat zien. Hoeheettieookalweer. Om niet te vergeten onze minister van de centen, die vervroegd uit Davos zal worden teruggeroepen om de hertelling te organiseren.
Verder is men druk op zoek naar leden van een nieuwe Raad van Toezicht, maar die zijn natuurlijk niet te vinden omdat er niemand meer schijnt te wezen die nog een beetje kan toezien. Kortom het is een doffe ellende, maar we houwen u op de vlakte! Fijne dag allemaal en iedereen….