27 maart 2014 - 6 november 2019: 94010 bladzijden, 747921 artikelen

Naar Melick tijdens de Nationale Molendagen

MELICK
Op zaterdag 10 en zondag 11 mei zijn er tussen 11 en 17 uur de Nationale Molendagen bij de Prins Bernhard Molen in Melick.
Beide dagen zijn er diverse oldtimers van vóór 1960 te bewonderen. Verder zijn er kramen met oude ambachten, zoals een zilversmid, een sieradenmaker, een houtsnijder en een glas-in-lood-kunstenaar. Naast de verkoop van volkorenmeel en pannenkoekenmix is er ook een proeverij van walnootolie, ambachtelijk geproduceerd op molen De Windlust in Nederweert.
De oude motoren, landbouwwerktuigen en tractoren uit het aangrenzende museum gaan de frisse lucht in. Afgestoft en opgepoetst laten ze van zich horen met hun geplof op het parkeerterrein bij de molen en demonstreren ze hun kracht uit lang vervlogen tijden. Kinderen kunnen hun geluk beproeven in de grabbelton en deelnemen aan het molenkegelspel. In de molen is een mini-expositie te zien van oude molenfoto’s van de familie Van de Venne uit de jaren 1938-1946.
Bij voldoende wind draait de molen, versierd met vlaggetjes. De molenaars staan klaar om u in de molen rond te leiden. Ook kunt u een kijkje nemen in de educatieve tuin die achter de molen is aangelegd.