27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Team Laurentius traint voor RopaRun

ROERMOND
Zondag 4 mei oefenden 21 sportieve deelnemers van het team Laurentius voor deelname aan de RopaRun, de langste non-stop estafetteloop voor het goede doel. Team 25 gaat in het pinksterweekeinde op zaterdag 7 juni voor de 16de keer van start. Veertien keer startte de equipe in Parijs en dit jaar voor de tweede keer in Hamburg. Het team finisht op maandag 9 juni in Rotterdam op de Coolsingel en is te volgen via de website www.teamlaurentius.nl.
Op de zonnige zondagmiddag werd een oefentocht van circa 50 kilometer afgelegd om en door het Meinweggebied. Mede door het mooie weer kan het team terugkijken op een zeer geslaagde eerste oefendag. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker, ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het al jaren bestaande motto ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Om geld in te zamelen heeft het team wafels en loten verkocht en statiegeldbonnetjes geïnd bij verschillende supermarkten in de omgeving. De opbrengst komt onder meer ten goede aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en de stichting Haarwensen. Deze laatstgenoemde stichting maakt pruiken voor kinderen die na een chemokuur hun haren verliezen. Ook beschikt Stichting Roparun over twaalf vakantiebungalows waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje kunnen verblijven. Voor de volledige lijst van alle goede doelen, zie: www.roparun.nl/doelen2014.html Indien u Team Laurentius wilt steunen, kan dat via de website van de Roparun (http://www.roparun.nl/done ren.html?Team=490060 ) of door rechtstreeks het gewenste bedrag over te maken op rekeningnummer NL72RABO0131276522 t.n.v. het Laurentius Ziekenhuis Roermond o.v.v. Roparun.